Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 січня 2011, 13:32 Бійки та насильство
На Одещині колишній в'язень-рецидивіст поранив міліціонера
На Одещині колишній в'язень-рецидивіст поранив міліціонера

Знову стрілянина на Одещині. Колишній тюряжник-рецидивіст поранив ножем міліціянта, а потім поцілив із гвинтівки у службову автівку. Ловити озброєного до зубів зловмисника допомагав цілий підрозділ "Беркута".

Про те, що в селі Маяках вулицею вештається неадекватний чоловік, міліцію сповістили сусіди. Повідомили, що той поводиться нахабно, кидається на перехожих і погрожує. Розібратися на місце прибув дільничний. Та розмова з бешкетником не склалася.

Олександр Драган, керівник Біляївського РВ міліції:

- Наш участковый находился в форменной одежде. Помимо этого еще преступник потребовал предъявить удостоверение. Это был белый день, достаточно было видно, что это был сотрудник милиции, он прибыл на служебном транспорте.

Василь Слюсаренко, дільничний Біляївського РВ міліції:

- Вийшли на вулицю, він просив посвідчення показати - показав, почав ніби утихомирювати, але тримав руки в кишенях. "Витяни руки", - одну витянув, я став, направився, щоб він витянув її, побачив пістолет. Пока я схватив за пістолет, правою рукою наніс ножем позаду.

Пораненого в поперек міліціянта рятували сусіди. Кинулися викликати "швидку" та оперативників. Нападник же вистрілив та сховався на другому поверсі свого будинку.

Олександр Драган, керівник Біляївського РВ міліції:

- Из чего производил выстрел - мы не знали. После того, как поступило сообщение, я совместно с моим первым заместителем выехали на место происшествия со следственной группой. Заблокировали данную территорию, выставили посты и вели наблюдение за домом.

Здаватися зловмисник і не думав: зачинився в оселі і погрожував міліціянтам зброєю. На місце прибув підрозділ "Беркуту". Затримувати рецидивіста довелося штурмом.

Віталій Симоненко, заступник керівника Біляївського РВ міліції:

- Преступник ранее судимый, 1958 года рождения, с 82 по 97 просидел в тюрьме. Дерзкий. Неадекватно реагировал на вопросы, которые ему задавали при задержании. После задержания на месте была изъята пневматическая винтовка, пистолет, 2 ножа, один из них в крови. Будет назначена экспертиза, я думаю, что это кровь нашего участкового.

Після спілкування з агресивним селянином дільничий кілька днів проведе на лікарняному ліжку.

Сергій Швець, завідувач відділу Біляївської ЦРЛ:

- Больной получил ножевое ранение в область почки. Но с большой вероятностью установлено, что жизненные органы не задеты. Но в области почки сохраняется гематома.

Тим часом, затриманого доправили до відділку, та спілкуватися зі слідчими він відмовився. За напад на міліціянта вже порушено карну справу. Під впливом чого перебував злочинець - алкоголю чи наркотиків, стане відомо з результатів експертизи. Та правоохоронці припускають, що чоловік має психічні розлади.