Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 січня 2011, 13:07 Бійки та насильство
В Арізоні 22-річний хлопець ледь не застрелив конгресвумен Габріель Гілфордз
В Арізоні 22-річний хлопець ледь не застрелив конгресвумен Габріель Гілфордз

Американці оговтуються від кривавої бійні в Аризоні. 22-річний молодик улаштував стрілянину на зустрічі конгресвумен Ґабріель Ґіфордз із електоратом. Спочатку стрілець поцілив політика, а потім відкрив вогонь по натовпу.

22-річний Джаред Лі Логнер відкрив вогонь на зустрічі конгресвумен Ґабріель Ґіфордз з мешканцями міста Тусона. Зловмисник продерся крізь натовп, і впритул вистрелив жінці в голову з півавтоматичного пістолета "Ґлок-19". Поранивши політика, почав стріляти в людей. Випустивши 20 набоїв, він убив 6-х осіб та поцілив одинадцятьох. Серед загиблих - окружний суддя, пастор та 9-річна дівчинка. Злочинця впіймали. Та правоохоронці підозрюють, що в нього міг бути спільник.

Роберт Мюлер, директор ФБР:

- Нам достеменно невідомо, чи був той інший чоловік причетний до злочину, але ми його знайдемо. Фотографія в нас є.

Тим часом, стан Ґабріель Ґіфордз, пораненої депутатки американської палати представників, трохи покращився. Вона може виконувати найпростіші рухи, як то стискати кілька пальців. Але більшість часу жінка в стані штучної коми. Чоловік конгресвумен, відомий астронавт, припинив підготовку до польоту на космічному шатлі "Ендевор", і нині перебуває з дружиною в лікарні.

Пітер Рі, лікар:

- Коли ви дістаєте поранення в голову і куля проходить крізь мозок, шансів вижити обмаль. Шансів, що ви прокинетеся і зможете рухатися - ще менше. Уся надія на те, що її стан не погіршиться.

За іронією долі, конгресвумен боролася за вільне володіння зброєю. І зізналася, що сама має пістолета. Сам такі сміливі заяви демократки могли стати причиною нападу. Тим часом Логнерові вже висунули звинувачення. Найімовірніше, на чоловіка очікує смертний вирок. Якщо адвокати не доведуть його неосудності. Адже нападник патологічно ненавидів американську владу і захоплювався культом Адольфа Гітлера. Разом з тим листа з погрозами розділити долю Ґабріель Ґіфордз отримав конгресмен-демократ Денні Девіс. Поліція поки не робила жодних заяв з цього приводу.