Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 січня 2011, 12:20 Бійки та насильство
На Чернігівщині пасерб пішов на вітчима з лопатою
На Чернігівщині пасерб пішов на вітчима з лопатою

20-річний пасерб мало не відправив на той світ вітчима на Чернігівщині. Під час гучної сварки застосував проти пенсіонера лопату. Чому - спробував з’ясувати Андрій Герко.

Василь Іванович уже тиждень як у лікарні. Жаліється: мало не віддав Богові душі через власного пасерба. Мовляв, як півроку тому переїхав до нової дружини, йому просто життя не стало. Сварилися з новоспеченим сином мало не щодня. Врешті, дійшло до крові - молодик рубонув вітчима лопатою по голові.

Василь Іванович, постраждалий:

- Я как упал, а оно сразу залило. В этой части тела у человека очень много крови. Оно сразу горячим залило, и я упал. Руками закрыл, и больше не поднимался.

Тепер у пенсіонера скалічене обличчя, він майже осліп на одне око. Чоловік досі не може збагнути, як хлопець міг зважитися на таке.

Сергій Бриль, керівник відділу УМВС України в Чернігівській області:

- Міліція провела відповідні співбесіди з постраждалим. Постраждалий відмовився від написання будь-яких заяв до міліції, сьогодні ми маємо відмовний матеріал. Але дільничний інспектор постійно контролює цю сім’ю, щоб подібні конфлікти не траплялися.

Василь Іванович, постраждалий:

- Всегда жить хочется лучше. В мире, согласии, дружбе. Это для любого нормального человека понятно. Конечно, скрепя сердцем, я прощу, по-любому. Потому что жить надо дальше. Ломать ему судьбу я не хочу.

Пояснити свій вчинок журналістам молодий селянин відмовився. Що могло спонукати його до такого вияву агресії, "Свідок" запитав у фахівців.

Яна Сушицька, психолог:

- Пасынок - он мужчина, и на первом месте у мамы. И в семье он себя считает самым главным мужчиной, поэтому в любом случае будет конкуренция. И конфликты будут.

Схожий конфлікт кілька місяців тому призвів до трагедії в Миколаєві.

Сергій, затриманий:

- Я был дома с женой и дитем. Позвонила сестра и сказала, что сожитель моей матери ножом там возле сердца ей что-то режет.

Розлючений чоловік кинувся до маминої оселі. Винуватих шукати не став - одразу взявся гамселити вітчима.

Валерій Коба, керівник Корабельного РВ міліції:

- Жестоко избил ногами и руками, прыгал на грудную клетку. Прыгал по голове ему, избивал, пока тот не перестал дышать.

Сергій, затриманий:

- Да я хотел просто побить, сказать, чтобы больше мамку не трогал. Не хотели убивать. Так получилось.

Про смерть чоловіка міліціянтам сповістили сусіди. Того ж дня затримали й горе-пасерба. Тепер він кається за ґратами.

Яна Сушицька, психолог:

- Говорят, что умнее тот, кто останавливает ситуацию, а не продолжает конфликт. Кто-то из вас должен первым это остановить. Взять себя в руки, найти силы говорить с уважением друг к другу и прекратить ситуацию, которая может привести к крови.