Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 січня 2011, 10:18 Бійки та насильство
На Волині злочинці залишили чоловіка помирати від холоду в лісі
На Волині злочинці залишили чоловіка помирати від холоду в лісі

Справжній Дикий Захід - на Волині. 21-річний парубок вирішив провчити заготівельників сільгосппродукції - порізав колесо їхнього транспорту. Гості з Черкащини не знітилися: викрали месника, вивезли його в ліс і прив'язали до дерева, щоби помер на морозі.

Спричинила конфлікт, що перетворився на справжній детектив, морква. Гості з Черкащини прагли скупити її за безцінь. Двома бусами гасали поліською глибинкою і пропонували тутешнім аграріям за овочі мізерні гроші. У селі Велимчому заїжджі посварилися з місцевим юнаком. Він задля помсти кухняним ножем порізав колесо одного з бусів. Це так розпалило скупників моркви, що скоїли злочин.

Василь Михальчук, слідчий Ратнівського РВ міліції:

- Вони його помістили у багажне відділення. Вирішили його таким чином провчити. Але дещо переборщили. Завезли його в лісовий масив, де оголеного прив'язали до дерева.

У лісі, за 40 кілометрів від домівки, на восьмиградусному морозі, Сергій пробув більше години. Каже, мучив не лише холод, а й травма, що її завдали черкасцями. Адже перш ніж покинути оголеного молодика помирати, його вдарили ножем у ногу. Що зміг бідолаха після цього відв'язатися, та ще й дошкандибати до найближчого населеного пункту - юнак і сам не вірить.

Сергій Сич, постраждалий:

- Вони поїхали, а я руки витяг з кофти, бо дві кофти так о були розрізаними, розв'язався. Штани теж розв'язав. Вийшов на дорогу і побачив світло якесь. Хутко пішов туди. Дядько якраз виходив з території з велосипедом. Кажу, поможіть бо кров тече - підрізали… Він хутко мене забрав у будівлю, бо ж босий, без нічого. Визвали "швидку", міліцію.

Про свою пригоду хлопець розповів у міліції. Уже за сорок хвилин "Мерседеси" зупинили в Ковелі. Коли даївці оглянули багажника однієї з машин, зрозуміли - це торгівці, котрих вони шукають.

Андрій Борисенко, інспектор ДАІ м. Ковеля:

- Номерних знаків не було, але колір і марка співпадали. Ми зупинили їх. В одному автомобілі знаходився громадянин з жінкою, в другому - один водій. Ми їх затримали і вияснилося, що це - вони. В одному бусі під час огляду було знайдено кросівки і куртку 43 розміру, що належали чоловіку, якого розділи і прив'язали у лісі.

Що скоїли напад на юнака, заїжджі не заперечували. Вже в райвідділі сказали: погарячкували й гірко каються. Мовляв, навіть руки парубкові зв'язали не міцно, щоб він із часом виплутався. Проте ці нюанси, зазначають у міліції, провини не зменшують: кримінальну справу порушили.

Василь Михальчук, слідчий Ратнівського РВ міліції:

- Це дорослі люди, їм по 40-45 років. Порушена кримінальна справа: стаття 146 ч. 2 - незаконне позбавлення волі і викрадення людини, вчинене групою осіб. І ми ще порушили - способом небезпечним для здоров'я постраждалого, так як його оголеного лишили у лісі, прив'язаного до дерева. Дана стаття передбачає міру покарання до 5 років позбавлення волі.