Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 грудня 2010, 16:06 Бійки та насильство
На Львівщині чоловік підпалив вагітну жінку
На Львівщині чоловік підпалив вагітну жінку

Мешканець Львівщини облив вагітну дружину бензином і підпалив. Бідолашна дивом погасила вогонь, урятувавши себе й дитину. Нині мати й маля в лікарні, а батька-палія міліція запроторила за ґрати.

Наталя, постраждала (розглядає на телефоні свою донечку):

- Гарна дівчинка, на мене подібна, таке кругле лице має. Головне, щоб здорова була.

Це вперше пані Наталя побачила свою донечку Настю. Дівчинка нині в дитячій лікарні. З нею все гаразд. А тиждень тому жінці терміново зробили кесарів розтин у пологовому будинку, і одразу ж по операції доправили до опікового центру. Тридцять відсотків опіків тіла загрожували життю і матері, і дитини.

Тарас Хаба, лікар:

- Попри опіки, які ми бачимо, є токсини, які всмоктуються, і вони циркулюють в крові. Відбувається гарячка і ці погані впливи могли б мати значення для дитини.

Наталя, постраждала:

- Якщо я нагадаю так о всю ту картину, то щоразу плачу.

Того дня її чоловік був добряче напідпитку, розповідає пані Наталя, і рвався різати дрова бензопилкою. Жінка не пускала, щоби бува не травмувався. Це розлютило голову сімейства, і він вхопив каністру з бензином.

Наталя, постраждала:

- І взяв ту каністру, і в літній кухні, в нас кухня окремо від хати, і він по цілій кухні, по всьому полив бензином, по підлозі, так о в коридорчик. Так зійшов кусочок, вернувся назад, запалив сірник і в двері сірник кинув закрив двері і я в тому всьому.

Чоловік ще якийсь час не випускав жінку з охопленої полум’ям будівлі, зачинивши ззовні двері. Та пані Наталя вирвалася і почала сама себе гасити.

Мати постраждалої:

- Ото рукави вона так напинала, бідна, так себе застелила, і так врятувалася, та дитинка. А решта - то гріло всьо, стояла.

На крик збіглися сусіди - почали допомагати обгорілій вагітній. Наталя доходжувала останній місяць. Тож треба було якомога швидше подолати 50 кілометрів від села до львівської лікарні. Життя дитинки в череві матері висіло на волосині.

Мати постраждалої:

- Я ліжечко вже купила тій дитині.

Пані Марія, поки донька в лікарні, доглядає чотирьох онуків. Настя - п'ята дитина Наталі. "Щасливий батько" нині в ізоляторі тимчасового тримання.

Богдан, затриманий:

- Сварилися, не знаю, як получилося, я хлюпнув на неї бензин - вона загорілася відразу. Я її почав тушити. Опіки обмазав олією, і полетів одразу за "скорою".

Від міліції чоловік намагався втекти. Та правоохоронці наздогнали палія. Нині вирішують питання про порушення кримінальної справи.

Ігор Сотник, дільничний інспектор с. Словіти:

- На даний час чекаємо результатів судово-медичного дослідження, щоб встановили, яка ступінь ушкоджень у потерпілої.

Пані Наталі доведеться лікуватися ще щонайменше місяць. У неї глибокі опіки ніг. Жінка каже: поки не готова пробачити чоловікові, хоча…

Наталя, постраждала:

- Якщо би сказав тверде слово хлопське, що такого більше не повториться. Що я себе візьму в руки, то ще, може би, подумав у якійсь мірі.