Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 листопада 2010, 14:03 Бійки та насильство
Чоловік героїчно врятував літнє подружжя від шістьох хуліганів
Чоловік героїчно врятував літнє подружжя від шістьох хуліганів

У Харкові клієнт побив перукарку через погану стрижку. П’яного 26-річного невдоволеного парубка змогли заспокоїти лише правоохоронці, що прибули за викликом. Схоже сталося на Волині. Там шестеро нетверезих молодиків кулаками відреагували на зауваження пасажирів автобуса.

Вони повертались з відпочинку за містом, попередньо "заклавши за комір" по півлітра оковитої на брата. Гультяям було настільки добре, що подорож в громадському транспорті перетворили на суцільний балаган. Штовхались, кепкували з пасажирів, голосно лаялись.

Припинити неподобство вирішив пенсіонер-дачник. Діда та його дружину виволокли з салону і заходилися бити.

Олег Плазовський, помічник керівника Луцького МВ міліції:

- В цей час повз них проходив член громадського формування "Варта порядку" нашого міського, котрий побачив ці неправомірні дії, і вирішив допомогти громадянам відновити їх порушені права. Його спроби відновити ситуацію, направити в потрібне русло, виявилися марними, після чого він дістав травматичну зброю. Зробив кілька пострілів у повітря.

Однак і це агресивних хуліганів не зупинило. Залишивши літню пару з дружиною стікати кров'ю на асфальті, пияки кинулися до власника травматичної зброї. Хтось налетів ззаду, ще троє накинулося спереду. Підвестися на ноги чоловік зміг лише по приїзді "швидкої".

Валерій Іноземцев, постраждалий:

- В их действиях, как нападавши, в их активности, не было видно, что они находятся в состоянии сильного алкогольного опьянения. Они действовали достаточно четко, группой, наносили удары точно в цель. Сломали мне руку, разбили голову, нанесли удар по голове этим металлическим предметом, и, видя, что я лежу без движения, опять набросились на этих пожилых людей.

Коли побачили, що до них прямує міліційний автомобіль, розбишаки кинулися навтьоки. З собою прихопили трофейного пістолета та мобільного скалічених пенсіонерів. Та бігали не довго: вже наступного ранку п'ятеро із шести нападників опинилися в міліції. Виявилося, всі вони мешканці одного під'їзду, мають по 20 років.

Олександр, затриманий:

- Понятно, що винні, бо наробили такого. Але я своєї вини такої особливої не бачу. Бо пістолет достав цей мужик - я не знаю… Не пред'явив він нічого: ні документів…

- А ті події, що в автобусі розгортались?

- Ні, я кажу - винуваті.

Тарас, затриманий:

- Звичайно, можна було інакше. Вибачайте, типу, ми більше не будемо. Спокійно звернутися, і піти собі додому, але так не вийшло…

Так не вийшло і тепер, жертви свавілля вимагають справедливості. А доки слідство збирає матеріали, миротворця, котрий намагався погасити конфлікт, уже преміювали. Кажуть, якби він не взяв удару на себе, ця бійка для пенсіонерів могла стати фатальною.

Валерій Іноземцев, постраждалий:

- Доктора дают благоприятные прогнозы. И не смотря ни на что, мы все равно выздоровеем. Будем работать, и будем поступать именно так, как я поступил сейчас. Я думаю, если люди будут относиться к этому более внимательно, у нас в городе будет значительно спокойнее.