Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 листопада 2010, 11:39 Бійки та насильство
Жіноча агресія нерідко вихлюпується у бійці
Жіноча агресія нерідко вихлюпується у бійці

Агресивна прекрасна стать. Тендітні створіння дедалі частіше випробовують інстинкт самозбереження, і стають до бою. Здебільшого, без навичок і проти собі подібних. Чи в природі жінки бути злою?

Видовище для ласунчиків - двоє жінок та дві тисячі шоколадок.

Дівчата тут, радше, акторки. Б'ються не до останньої крові, а щоби якомога більше тіло шоколадом змастити. Від того навіть задоволення отримують.

Учасниця боїв у шоколаді:

- Всё было так увлекательно - сама не заметила, как победила.

А от не на публіку представниці прекрасної статі куди агресивніші. Надто - під мухою. Жінки битися почали через зауваження. Бабуся зробила його двом перехожим: мовляв, п'яні тут ходять. Слово за слово - почалася чубанина. Кульмінація бою: розбиті носи, подряпане тіло, забруднений одяг. Заспокоїти буйних жінок зміг тільки наряд міліції. А буває, б'ються через товар. На цьому відео з камери спостереження видно: клієнтка бере з полиці крам, кладе у візок. Поки відвертається, інша покупчиня його забирає. Чим не привід для бійки? Гарячий запал клієнток вгамував лише охоронець.

Ярослав Моргун, психолог:

- Наше общество привыкло к тому, что выяснять отношение кулаками между мужчинами - это нормально. Когда дело касается женщины, то тут ситуация кардинально меняется, на этом концентрируется внимание - это нонсенс.

Справа в шаблонах, які навіялися історично: хлопчики - терплячі, дівчатка - ніжні. Та перетворитися з тендітного створіння на фурію жінка може за одну лише мить.

Ярослав Моргун, психолог:

- Проявление эмоций у женщины - они носят такой аффективный характер, характер вспышки.

Часто такі спалахи стають неконтрольованими. Так, наприклад, як на цьому відео, де з’ясовують стосунки перукарки з салону краси. Спочатку вони билися одна з одною. А потім з кулаками кинулись на самовидців їхньої сутички.

Олена Улітіна, інструктор зі східних одноборств:

- Если возникает конфликтная ситуация, не нужно еще больше провоцировать, не нужно нарываться, женщины - очень часто у них нет ощущения, что пора остановиться, женщина будет пищать и возмущаться, и так далее.

Це порада від звичайної собі жінки. Вона невеликого зросту. Як і всі - працює, виховує дитину. Є "але" - вона тричі володарка чорного пояса: з айкідо, спортивного та традиційного джиу-джитсу.

Олена Улітіна, інструктор зі східних одноборств:

- Самое простое, что может сделать женщина, когда к ней тянуться, - это взять пальцы и сломать их.

Олена каже: викладає вона не просто бойове мистецтво, а цілу філософію. Яка дисциплінує і допомагає стримувати агресію. Та й для самооборони стане у пригоді.