Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 листопада 2010, 12:42 Бійки та насильство
У Полтаві дві подруги тортурами змусили дівчину викинутися з вікна
У Полтаві дві подруги тортурами змусили дівчину викинутися з вікна

Знову жорстокість школярів. На Одещині однолітки після уроків так побили 9-річну дівчинку, що вона опинилася на лікарняному ліжку. А справжнє пекло влаштували двоє дівчат своїй подрузі в Полтаві. Дівчину били, різали склом, топили в туалеті. Вона ж цілувала мучителькам ноги й просила пробачити.

Оксана Москаленко, кореспондентка:

- Он де балкон, з якого вистрибнуло закатоване дівча. Метрів 15 висоти. Ще пощастило - впала на травичку. За крок - уже асфальт. Дівчина вижила, але і досі в комі.

З четвертого поверху 19-річна Ганна кинулася, бо вже не сила було терпіти знущання подруг. Однієї, з котрою мешкала, та іншої, котра прийшла в гості. Того вечора на столі в дівчат були пляшка горілки й пакет вина.

Юрій Сулаєв, керівник прес-служби УМВС України в Полтавській області:

- Звинуватили її в дрібних крадіжках і, коли прийшли напідпитку, вирішили провчити її. В азарті, в ейфорії помсти вдалися до жорстоких катувань.

Ганна вже й заснула, але п'яні подруги стягли з ліжка. Почали бити.

Затримана:

- Она с одной стороны, я с другой. Она коленом, а я, может быть, по голове.

Потім знову пили й під горілку вигадували, як би його дужче принизити подругу.

Затримана:

- Голову в унитаз. Она ногой держала, а я смывала бачок.

Мокре волосся по тому обрізали, сухе спробували підпалити, а воно не горіло. Дівчата швидко придумали нову забавку.

Затримана:

- Ми штурнули Аню з ніг, Юля сіла зверху, я не думала, що вона так зробить… Вона просто взяла кусочок скла і почала їй різати спину.

На закривавленій спині червоною фарбою для нігтів написали "тварь". А на стегні "сука".

Затримана:

- Вона терпіла, вона ставала перед нами на коліна, вона цілувала ноги нам, сказала, що все віддасть, що кається, що піде в церкву. А я кажу: "Як тобі взагалі не стидно після такого іти в церкву?!"

Знущалися цілу ніч. Близько восьмої ранку Ганна вирвалася з рук мучительок, побігла на балкон і вистрибнула. Першим її, вже непритомну, побачив мешканець сусіднього будинку.

Андрій, мешканець м. Полтави:

- Такое впечатление, что её били плёткой, хлыстом, какими-то розгами. И она была полностью обнажена.

Юрій Сулаєв, керівник прес-служби УМВС України в Полтавській області:

- Правоохоронці вже порушили кримінальні справи за ст. 120 - "доведення до самогубства" і ст. 127 - "катування". Триває досудове слідство. Дівчата знаходяться під вартою, дають свідчення, де детально розповідають, що саме робили, як знущалися над цією дівчиною. Правоохоронці чекають, що їй вдасться вижити, і вона дасть пояснення, про що ще мовчать на сьогоднішній день затримані особи.

Ганна в реанімації з численними забиттями й розривами внутрішніх органів. Її стан тяжкий і нестабільний. Жодних прогнозів медики не роблять.