Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 листопада 2010, 15:54 Бійки та насильство
На Львівщині двоє розбійників заманили в ліс і побили підприємця
На Львівщині двоє розбійників заманили в ліс і побили підприємця

На Львівщині двоє розбійників заманили підприємця в ліс, і там жорстоко побили. Так хотіли змусити бізнесмена віддати їм свій кіоск або 10 тисяч доларів.

На узлісся поблизу села Якторова пана Романа заманила молодиця. Вона, нібито, випадково познайомилася з ним за кілька днів до цього. Далі - запропонувала поїхати до Унівського монастиря. Святині не дісталися, бо жіночці раптом закортіло подихати лісовим повітрям.

От вдалині з тої сторони побачив двох незнайомих людей, які ніби йшли в глибині лісу.

Підприємець незчувся, як до його автівки підбігло двоє в масках та рукавицях.

Роман, постраждалий:

- Виштовхнувши мене з машини, почали мене бити двоє. Один битою, а другий нагайкою - як шланг.

Віддухопеливши підприємця, зловмисники заліпили йому очі скотчем і наказали через кілька днів чекати на них у своєму кіоску з 10-ма тисячами доларів. Пан Роман із поламаними правою рукою і правою ногою зумів машиною подолати 60 кілометрів до Львова.

Роман, постраждалий (за кермом показує, як переключав передачі):

- Руль притримував грудьми, а передачі переключав лівою рукою.

Щойно дістався міста - звернувся до міліції. Правоохоронці знайшли розбійників швидко. Організатором нападу виявився родич підприємця. Він мав намір відібрати в Романа кіоск, або хоча б гроші. На місці злочину зловмисник наслідив - залишив шматок скотчу.

Андрій Германович, заступник керівника Золочівського РВ міліції:

- Його родич 14 років проживав у сполучених штатах Америки, в Чікаго. Скотч був не такий, який продається в Україні, скотч був привезений з США. Тому ми вийшли одразу на той скотч. Він знаходився в нього в будинку.

Знаряддя розбою та документи постраждалого теж знайшли в шанувальника чиказьких традицій. А його спільника затримали аж у Полтаві.

Ігор, затриманий:

- Він мене нанімав, короче, як помічника, щоб наказать людину, в них там матеріальні отношенія. Але, короче бив його кнутом, а бита була у мене, і всі дела. Потом взяв біту, догнав його, короче, і я справлявся тільки руками, і всьо. Ну, він упав, короче. Наступив йому коліном на груди, вдарив пару раз з кулака, і всьо.

А фатальна молодиця запевняє: погодилася заманити підприємця в ліс заради грошей. Та коли збагнула, що пахне смаженим, хотіла відмовитися, але організатор нападу її залякав.

Ірина, свідок:

- Можеш зробити нам таку роботу, тоді дамо тобі гроші, і можеш іти на всі чотири сторони. Він каже, в мене є там підвал внизу. От будеш в підвалі, сидіти якщо будеш тут, виступать.

Міліціянти довели вину розбійників. У них тяжкий "кримінальний" діагноз, з яким можуть посадовити за ґрати років на дванадцять.

Андрій Германович, заступник керівника Золочівського РВ міліції:

- По даному факту порушено кримінальну справу за розбійний напад, незаконне заволодіння, вимагання грошей і крадіжку документів.