Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 жовтня 2010, 15:41 Бійки та насильство
На Донбасі 14-річного хлопця паралізувало після кульового поранення
На Донбасі 14-річного хлопця паралізувало після кульового поранення

Приголомшливий випадок у місті Кіровському, на Донбасі: 14-річного хлопця поцілили з пневматичної зброї. Куля пройшла між хребцями й зупинилася в кістковому мозку. Підлітка паралізувало, і навіть невідомо, хто це зробив.

Вихідними Денис із друзями грав у футбол. Після закінчення матчу зібрав речі й попрямував додому. Цієї миті невідомий вистрілив по хлопцеві з пневматичної гвинтівки. Підліток упав на місці - його паралізувало.

Володимир Шабалін, керівник Кіровської центральної лікарні:

- Пуля, пройдя мягкие части тела, не повредила такие важные жизненные органы: ни сосуды, ни нервы. Пройдя между отростками шейных позвонков, остановилась в спинном мозге. Буквально 2-3 мм в сторону - и пуля бы подошла к костной ткани, и пусть она бы там оставалась на все годы, она особого вреда не принесла.

Нейрохірург кілька годин витягав кулю з хребта 14-річного хлопця. Тепер Денис проходить курс лікування та наслідки від травми, за словами медиків, неминучі.

Наталя Зубко, невропатолог:

- На данный момент о прогнозах говорить рано: всего полтора месяца, рана еще острая. Где-то через 4 месяца мы будем видеть прогноз. Пока тяжело сказать. Ясно, что последствия от травмы у ребенка останутся - это однозначно.

Вартові ж порядку розшукують стрільця. Досі - жодних результатів.

Анатолій Атаманенко, керівник Кіровського МВ міліції:

- В настоящее время ни одно пневматическое оружие не регистрируется, и желательно, чтобы на всей территории Украины велся учет пневматического оружия, для того, чтобы легче было раскрывать подобные преступления. Это оружие может купить и ребенок, и любой взрослый человек, поэтому учета никакого нет.

Сам Денис на камеру говорити відмовився, сказав тільки, що ворогів не має, то ж версію помсти вважає нереальною. Родичі хлопчика роботу міліціянтів лише критикують. Кажуть, аж надто повільно ті працюють.

Віталій Білокопитов, батько постраждалого:

- Следственный эксперимент, его недавно, пару дней назад провели. Фактически, случай произошел 7 сентября. Какое сегодня - вы знаете, какое число. Фактически, следствие не сдвинулось. Все время - тайна следствия, тайна следствия. Или милиция покрывает, или не компетентна в вопросе. Поэтому у меня недоверие к следствию.

За фактом злочину порушили кримінальну справу: за умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень. Якщо стрільця знайдуть, за ґрати він може сісти на 8 років.