Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 жовтня 2010, 12:02 Бійки та насильство
На Донеччині 30-річний наркоман захопив заручників в аптеці
На Донеччині 30-річний наркоман захопив заручників в аптеці

Розбійник-наркоман захопив заручників на Донеччині. У його полоні опинилося двоє жінок: фармацевтка та відвідувачка аптеки. За їхнє звільнення 30-тирічний чолов'яга вимагав дозу.

30-річний зварювальник мав залежність від наркотику "первітину" вже давно. Та коли втратив роботу, грошей на дурман не стало. "Ломка" взагалі звела з розуму. Узяв вдома величезного кухняного ножа й подався до найближчої аптеки. Приставив до горлянки відвідувачки лезо і почав вимагати дозу.

Світлана Миколаївна, постраждала:

- Он возбужденным до крайности был, почему и страшно было. Ни на какие уговоры он не реагировал, менял свои требования как… Хочу того, хочу этого. Конкретно ничего не говорил, но и девушку не отпускал.

Нападникові не пощастило, він прийшов до аптеки, де нічого наркотичного не продають. Фармацевтка перелякалася, але тривожну кнопку натиснути встигла. Незабаром на виклик приїхали правоохоронці.

Артур Лихоліт, керівник Торезького МВ міліції:

- Нами была проведена оперативная комбинация, проводили переговоры в течении полутора часов. Обманным путем нам удалось усыпить его бдительность: вручили ему псевдонаркотическое вещество, освободили заложников. В процессе задержания он угрожал сотрудникам милиции, которые в порядке 115 статьи применили оружие травматического действия, в результате преступник был задержан.

Перед тим, як на злочинця наділи кайданки, він намагався вчинити самогубство - вдарив себе ножем у живіт. Однак нападника-наркомана врятували.

Затриманий:

- Ваш стаж? Как долго наркотики употребляете?

- Не так уж давно, время от времени в течении 5 лет.

Нині чолов'яга на лікарняному ліжку, після цього - рушить за ґрати. За розбійний напад та захоплення заручників йому доведеться відсидіти в тюрмі від 5 до 8 років.