Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 вересня 2010, 12:20 Бійки та насильство
На Миколаївщині 15-річний хлопець жорстоко побив свою 13-річну подружку
На Миколаївщині 15-річний хлопець жорстоко побив свою 13-річну подружку

Від дружби до ворожнечі, від ляку до вбивства. В одному з сіл Миколаївщини приятелювання 15-річного хлопця і 13-річної дівчини ледь не закінчилося трагедією. Спокійний юнак раптом перетворився на душогуба.

Перелам носа, лобної кістки, численні забиття обличчя. У такому стані непритомну Ганну привезли до лікарні.

Постраждала:

- Ну, я помню, как он на меня напал, и душил, пока пена со рта не пошла, а потом ничего не помню. Потом только в себя пришла уже в больнице.

Дівчина пам'ятає лише перші хвилини знущань, та й вони здалися вічністю. Досі не збагне, що сталося: нападник - добрий приятель. Дружили. Та якось дружбу підмочив мобільний телефон.

Іван Примак, керівник Братського РВ міліції:

- Летом они там игрались, игрались, он толкнул ее в воду, она намочила свой мобильный телефон. Он, соответственно, пришел в негодность, родители возместили стоимость этого телефона, и после этого они начали враждовать.

150 гривень віддали батьки юнака за пошкоджений телефон. Та разом із мобілкою потонула і дружба. Ні сварок, ні суперечок. Начебто, все забулося. Тільки жага помститися не давала спокою. Виплеснути всю злість молодик вирішив за кілька місяців. Підстеріг дівчину біля ставка й накинувся ззаду з єдиним бажанням - добряче налякати.

Затриманий:

- Ну, там горло придушить, чи що, и все, и отпустить. Ну, толкнуть, чтобы не бачила мое лицо и убежать, а так она побачыла мое лицо, и я це сделал.

"Не налякати, а вбити!" - Гув у голові вже інший план. Задушити ніяк не вдавалося, схопив каменя. Величезним кругляком стукнув у дівчачу голову чотири рази. Справу зроблено - був переконаний душогуб, кинув у річку закривавлене каміння, вимив руки й подався додому. За кілька хвилин стогін школярки почула сусідка.

Леонід Іванько, лікар Братського центральної районної лікарні:

- В 19:50 була доставлена каретою швидкої 13-річна дівчина з відкритою черепно-мозковою травмою, множественными ссадинами лица, шеи, доставлена в тяжелом состоянии.

Дівчина одужує, та прогнози медиків стримані: надто великих травм їй завдано. Натомість майбутнє кривдника міліціянти описують чітко. За грати учня 9-го класу посадовлять надовго.

Іван Примак, керівник Братського РВ міліції:

- Статья 115. ч. 2 предусматривает лишение свободы до 15 лет ввиду того, что он несовершеннолетний, соответственно, возможно, в ходе рассмотрения суд учтет это обстоятельство, но желательно, чтобы учел и то обстоятельство, с какой жестокостью было совершено это преступление.

Безгрошів'я, тяжке дитинство, психічні розлади. Причини скоєння злочинів завжди однакові, кажуть правоохоронці, і потенційних порушників закону викрити просто. Не надається тільки до цієї схеми 15-річний юнак. Його родина забезпечена. Звідки в дитини така жорстокість - пояснити ніхто не може.