Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 вересня 2010, 13:30 Бійки та насильство
Міліція Бердянська з'ясовує, хто спровокував стрілянину на підприємстві
Міліція Бердянська з'ясовує, хто спровокував стрілянину на підприємстві

Хто спровокував стрілянину в Бердянську, нині з’ясовують міліційні урядники. Нагадаю: днями між податківцями і працівниками місцевої фірми виникла сутичка. Та така, що з кулевими пораненнями шпиталювали двох міліціянтів і трьох співробітників підприємства. Хто витяг зброю перший - дізнавалися й наші журналісти.

Бойовик:

- Не бейте милиционера, я вооружен!

- Отойдите, пожалуйста.

- Уберите руки, я вооружен! Дистанцию держите!

Отак податкова інспекція під час санкціонованого обшуку документи вилучає. Керівництво цього підприємства, начебто, до держскарбниці не сплачує.

Олена Нікітіна, представниця адміністрації підприємства:

- Обычно при таких ситуациях любые документы предоставлялись беспрепятственно, в данном случае бугалтера компании были лишены такой возможности.

За кілька годин справедливість намагаються поновити. Біля головної будівлі підприємства з'являються тутешні працівники. Такого натиску не очікували міліціянти, такого опору не очікували протестувальники.

Бойовик:

- Стоять на месте всем, еще шаг - я применяю оружие, еще шаг - я применяю оружие!

Раптом бійка припиняється. За секунду відомо: є поранені.

Пораненого відвозять до лікарні. Там його оперують. Чоловік зізнається: то не міліціянти, а бандити.

Микола, працівник підприємства:

- У любого человека есть что то святое. Для меня это - честь, семья. А для этого надо работать. Ну вот, мы пришли на работу, не пускают какие-то дяди. Ведут себя нагло.

Коли медики зашивають одного пораненого, бійка триває.

Працівник підприємства:

- Вы зачем в людей стреляете-то? Вы стреляли по людям, применяли оружие, стреляли по людям, по живим людям.

За кілька годин у носі цього хлопця знайдуть шматок гумової кулі. Податківці стверджують: стрілянину почали не вони.

Віктор Ященко, в.о. керівника управління ДПА в Запорізькій області:

- Кимсь із натовпу були зроблені постріли із травматичної зброї, після чого працівники фізичного захисту використали зброю, вистріливши в повітря.

Олена Нікітіна, представниця адміністрації підприємства:

- Выстрелы звучали только с одной стороны, это ясно видно на видеозаписи, охрана нашего предприятия не имеет и никогда не имела оружия.

Якщо зброї у співробітників підприємства не було, звідки поранені міліціянти, аргументують податківці.

Віктор Ященко, в.о. керівника управління ДПА в Запорізькій області:

- В результаті неадекватних дій цих осіб та застосування невідомого з натовпу травматичною зброєю було поранено 2 співробітників фізичного захисту.

Міліціянти поранили самі себе, переконані в натовпі. Серед метушні податківці зробили не один постріл, можливо, випадково влучили у своїх. В управлінні ДПА певні: їхні підопічні боронилися. Бійку вчинили протестувальники.

Віктор Ященко, в.о. керівника управління ДПА в Запорізькій області:

- Намагалися перешкоджати проведення обшуку і вилученню документів. На вимогу податкової зупинити протиправні дії і не перешкоджати законному вилученню, люди, підбурені керівництвом підприємства, не зупинялися.

Олена Нікітіна, представниця адміністрації підприємства:

- Препятствовать обыску не было никаких намерений, руководители предприятий лишь пытались добиться того, чтобы разблокировали территорию предприятий, не указанных в постановлениях об обыске, и пустить людей на места.

Після бою на лікарняні ліжка поклали двох міліціянтів і трьох працівників підприємства. Нині їхньому життю нічого не загрожує. Чи порушать за фактом стрілянини кримінальну справу - буде відомо після з'ясування всіх обставин інциденту.