Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 вересня 2010, 14:19 Бійки та насильство
У Коростишівському лісі на Житомирщині мисливці відкрили вогонь по авто
У Коростишівському лісі на Житомирщині мисливці відкрили вогонь по авто

Полювання на людей. У Коростишівському лісі мисливці замість стріляти в качок, узялися гатити по автцівці. Люди, що їхали в машині, не загинули дивом. Утім, міліція кримінальної справи не порушує.

Що далі в ліс, то нахабніші мисливці. Зі "Свідком" вирішив поділитися своїми враженнями від зустрічі з кількома звіроловами киянин Олександр. Того дня нічого не віщувало лиха. Чоловік зі своєю подругою збирав неподалік Коростишева гриби. Коли вже поверталися додому, зустріли товариство.

Олександр розповідає: виїхати нормально з лісу не міг. Перехрестя перегородили бус, легковик, та підвода з кіньми. Щоб якось їх оминути, довелося прокладати шлях самотужки, ламати гілля. Власники ж транспорту знай пиячили.

Олександр, постраждалий:

- От ми стоїм отут, я їм поблимав. Тут стоїть такий здоровий бус "Фіат", вони кажуть: "Об'їжджай як хочеш". Ми їх об’їхали, ото виламали гіллячку, для того, щоб об’їхать, об'їжджаєм їх отак от... При том, отак об’їхали, коли ми зупинились отут, я відкрив скло і, кажу, поставте машину нормально, і поїхав.

Не встиг Олександр проїхати й двадцяти метрів, як побачив у дзеркалі, що один із чоловіків узяв рушницю й націлився на його автівку. За мить пролунав постріл. Ошелешений кермувальник зрозумів: куля влучила в колесо. Тож за кілька метрів довелося зупинитися. Тут під'їхали мисливці.

Олександр, постраждалий:

- Я зупинився там, щоб замінить колесо, я хотів втікти спочатку, ну, тому що стріляли по нас. Вони під’їхали, сказали: "Ти наїхав на корягу". Потім під’їхав бус і сказав: "Будеш багато говорити - слідуючий буде в голову".

Щойно замінив колесо, одразу поїхав у міліцію. Хто причетний до стрілянини - там з’ясували за добу. Утім, кримінальну справу порушувати відмовилися.

Володимир Яремчук, керівник Коростишівського РВ міліції:

- Після того, як була проведена перевірка повна перевірка працівниками райвідділу, було відмовлено в порушенні кримінальної справи в зв’язку з тим, що в діях особи, з якої був постріл з рушниці, відсутній склад злочину, а вбачається порушення, передбачене статтею про адміністративне правопорушення.

Кажуть, мисливці не винні. Рушницю, мовляв, зачепив пес і зброя вистрілила випадково. Так твердять у міліції без висновків балістичної експертизи. І вже вирішили кримінальної справи не порушувати.

Володимир Яремчук, керівник Коростишівського РВ міліції:

- На місце виїжджали... балістичну експертизу... балістичну експертизу ще не проводили... Дане колесо вилучено, і зараз находиться в криміналістичному центрі на експертизі.

Сам стрілець спілкуватися з журналістами відмовився. Телефоном запропонував: усі запитання ставити міліції, вона, мовляв, пояснить, чому справу закрила. Та тих пояснень постраждалому замало, тож він звернувся до прокуратури.