Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 вересня 2010, 12:36 Бійки та насильство
На Донеччині жінку підозрюють у смерті 5-річної прийомної дочки
На Донеччині жінку підозрюють у смерті 5-річної прийомної дочки

У Макіївці жінку підозрюють у смерті 5-річної прибраної дочки. Дівчинку вихідними привезли до лікарні в машині "швидкої" в надтяжкому стані, вже за годину вона померла невідомо від чого. Міліціянтів викликали медики, бо на тільці були численні синці й гематоми. Знайдена мачуха зізналася, що виховувала малих годованців дротом від пилосмока та гречкою.

Двома дівчатками з дитячого будинку 44-річна жінка взялася опікуватися рік тому. Спочатку хотіла вдочерити лише молодшу, але різнити сестричок заборонили. Тішили малі молодицю кілька місяців. Потім, зі слів мачухи, у старшу вселився злий дух.

Затримана:

- Мы пытались, мы разговаривали, но … Полгода было нормально. Она не слушает, она не видит, она все сама. "Я хочу делать все сама, я хочу делать пакости".

- Как это проявлялось?

- Какать хочу в хате, писать хочу в хате на полу.

Як мачуха боролася з непослухом дитини - медики побачили, коли побита дівчинка потрапила в лікарню. На спині синці, на колінах - рани від гречки. Уже за годину 5-річна дитина померла. Медики викликали правоохоронців, які, своєю чергою, поспілкувалися з названою матір’ю.

Рауф Сулейманов, заступник керівника Гірницького РВ міліції м. Макіївки:

- У нее были обнаружены телесные повреждения на коленках в виде язв. Как она поясняет, ставила девочку на гречневую крупу в угол, била шнуром от пылесоса, и палкой била по рукам и голове.

Міліціянти чекають на висновки експертизи, тому до горе-матері поки що жодних санкцій.

Рауф Сулейманов, заступник керівника Гірницького РВ міліції м. Маківки:

- Судебно-медицинская экспертиза будет назначена, будут результаты вскрытия, и тогда мы будем знать причину смерти, что конкретно будет влиять на квалификацию этого дела.

Соціальні служби теж чекають на висновки медиків. Щоправда, стосовно 3-річної сестрички померлої дівчинки. Виявляється, й вона потрапляла під гарячу руку. Маленьку обстежують у дитячій лікарні.

Ігор Садеков, завідувач відділу дитячої лікарні м. Макіївки:

- Ребенок был доставлен в воскресенье в первой половине дня с сопровождением социальной службы для обследования и наблюдения. В ходе внешнего осмотра были выявлены на коже ссадины и гематомы с разными степенями давности и тяжести, происхождение которых будет выясняться.

Факти й висновки експертів перевірятиме прокуратура. Правоохоронці кажуть: дитину в жінки відберуть у будь-якому разі. Окрім того, їй загрожує звинувачення у зловмисному невиконанні обов'язків із догляду за дитиною, що передбачає 5 років ув’язнення.