Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 вересня 2010, 11:46 Бійки та насильство
У Києві міліціонер розстріляв двох таксистів за те, що відмовилися підвезти
У Києві міліціонер розстріляв двох таксистів за те, що відмовилися підвезти

Розстріляв упритул за те, що відмовилися підвезти клієнта. У двох таксистів у Києві всадили півдесятка гумових куль. Нападник - міліціянт, запевняють постраждалі.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Бути таксистом нині небезпечно. Якось двоє водіїв закінчили свою робочу зміну і сиділи в салоні свого авта, пили каву. Аж раптом невідомий відчинив двері і почалася стрілянина.

Постраждалий:

- Сколько раз и куда он стрелял? Факт в том, что в меня попало один раз, и я начал бежать.

Кільканадцять швів і кілька сивих волосин. Тепер двом таксистам буде що згадати.

Постраждалий:

- Це от куля вам пробила?

- Да, ну, у товарища похлеще. Всю огневую силу он принял на себя. Это его рубашка. Рука, в правом боку, ну, и джинсы. Они даже обгорели от пороха от выстрела. Эта первая, какая она по счету… Я не знаю. Здесь еще, ну, и там, в месте, где я сидеть не могу.

Це так мстилися за те, що таксисти підвозити не захотіли. Кількома хвилинами раніше до них підійшов п'яний клієнт. Водії йому пояснили: зміна в них закінчилася. Пересварка переросла в бійку. Під час неї клієнт кудись зателефонував. А вже за кілька хвилин прийшла підмога з пістолетом.

Згодом на місце приїхали патрульні. Та затримувати нападників ніхто наміру не мав

Юрій Бахуринський, постраждалий:

- Никто никуда не убегал, они себе спокойно стояли, разговаривали со знакомыми, это у них как в порядке вещей. Узнали, где он работает, работал. Ну, вышло, что он работник милиции.

Чи був він справді правоохоронцем - ми запитуємо в міліційного керівництва.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Один із учасників цього конфлікту дійсно мав відношення до міліції, він працював в одному з підрозділів міліцейського главку, проте за деяких обставин він звільнився за власним бажанням певний час назад. Наразі цей чоловік немає жодного відношення до міліції.

У конфлікті таксисти, ймовірно, винні самі, кажуть правоохоронці. Часто водії першими провокують бійки, в яких потім самі стають постраждалими.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Багато випадків, коли таксисти у грубій формі відмовляють. Якщо б водій таксі поводив себе толерантно, виважено, чемно, то на сто відсотків можна сказати, що таких випадків не було б.

Навчити всіх таксистів коректно розмовляти просто неможливо, кажуть експерти. А тому намагаються всіляко убезпечити водіїв.

Василь Попик, керівник професійної спілки таксистів України:

- За допомогою мобільного зв’язку, засобів навігації робимо аварійні канали зв’язку. Раз в два-три тижні по Україні ми хоронимо вбитого таксиста. Тобто, не той, який загинув в ДТП, а якого задушили, зарізали, застрелили.

Нині справу екс-міліціянта, що в таксиста стріляв, розслідують. Якщо провину нападника доведуть, йому загрожує кримінальна відповідальність.