Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 липня 2010, 15:12 Бійки та насильство
На Чернігівщині син вступився за матір, проломивши череп дебоширу
На Чернігівщині син вступився за матір, проломивши череп дебоширу

За пісню проломили голову. Лікарняним ліжком закінчився для 26-річного мешканця Чернігівщини його нічний концерт. Після веселого застілля парубок вирішив розважити літню сусідку, але отримав за це битою по голові від її сина. Як на селі навчають порушників спокою?

Хлопцеві, який вступився за матір, світить шість років тюрми. Його жертва ще довго лежатиме в лікарні. Хто винен, "Свідок" дізнавався з перших вуст.

Тетяна, мешканка с. Новоселівки:

- Все были немного выпившими, кричали. А она вышла - и давай на нас. Ах, вы такие-сякие! Ну, Юра не выдержал и послал ее.

Одна з учасниць нічної драми категорична: на її товариша напали без попередження.

Тетяна, мешканка с. Новоселівки:

- У нас пять свидетелей. Действительно, бита была. Он подошел, ни с того ни сего, калитку открывает и по голове. Человек упал и полчаса был без сознания. А теперь они хотят сделать вид, что они не виноваты.

Свідків кривавої драми опитали слідчі. Тим часом підозрюваний своєї провини не визнає.

Олег Сулім, оперуповноважений Чернігівського РВ міліції:

- Він пояснив, що битою він не бив, а просто вдарив даного громадянина рукою. Наразі ведеться слідство. Даний громадянин зараз знаходиться вдома. Йому вибрано запобіжний засіб - підписка про невиїзд.

Підозрюваного журналісти "Свідка" застали вдома. Спочатку він навідріз відмовився від інтерв’ю. Потім зателефонував адвокату й погодився на розмову. Каже, тієї ночі постраждалого хтось побив раніше за нього.

Підозрюваний:

- Я просто вышел и говорю: "Это не твоя ровесница, имей уважение"... Он понес на меня. Я культурно подошел и взял его, а он руку отбил. Он уже был в крови, лицо было в крови...

Петро Петрович, свідок:

- От тут десь, наверно. Оно п’яне було, он его толконул, и он покотився, и все. Нияких бит там не было. Битою так нада бить: отак чи отак. А то не видно було, як он рукою махнув...

Крапку у справі поставить суд. Однак халепи могло й не статися, якби  люди діяли в межах закону. Тієї ночі парубок мав ще одну можливість поквитатися з бешкетником. Кривдник його матері міг запросто опинитися у відділку і провести за ґратами принаймні місяць.

Борис Коновченко, в.о. керівника ВЗГ ГУ МВС України в Чернігівській області:

- Коли одним хочеться свята, а інші хочуть відпочивати, а на зауваження не реагують: найкращим варіантом буде звернутися до міліції. Зателефонувавши "02", ви таким чином звертаєтесь за допомогою до правоохоронцв, які виконають свою роботу правильно і без помилок.

Два роки тому у Чернігові п’ятдесятирічний містянин убив молодого сусіда - порушника тиші. Парубок увімкнув магнітофон надто гучно, за що дістав кулю з мисливського обріза.