Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 липня 2010, 13:58 Бійки та насильство
У Рівному викладач отримав від священнослужителя дипломатом по голові
У Рівному викладач отримав від священнослужителя дипломатом по голові

У Рівному не порозумілися священнослужитель і професор. Викладач, що дістав травму хребта й написав заяву до міліції, звинувачує панотця в побитті. Так представник духівництва, що збирав у центрі міста пожертви на будівництво храму, відреагував на заувагу освітянина щодо дорогого годинника патріарха Кирила.

Сутичка між викладачем із Рівненського інституту слов'янознавства та священиком із Богдашева виникла в центрі Рівного. Там панотець збирав пожертви на зведення храму.

Інна Березовська, в.о. керівника відділу УМВС України в Рівненській області:

- Коли дідусь повертався з поліклініки і проходив біля священика, він висловив свою думку щодо збору грошей на храм, після чого священик вдарив його дипломатом по голові. Дідусь впав на асфальт і пошкодив собі хребет.

Конфлікт почався через годинника патріарха Московського Кирила.

Тихон Сніцаревич, постраждалий:

- Я прочитав на вкринці, що він збирає кошти на будівництво храму у Здолбунівському районі. Я йому кажу: "Довго прийдеться вам по карбованцю збирати. Ви в свого патріарха попросіть свого годинника, який коштує в нього 365 тисяч, щоб він вам допоміг у будівництві".

Ці слова обурили священнослужителя, він вирішив заступитися за зневажену гідність свого патріарха в досить, як для людини в ризі, дивний спосіб.

Наталія, свідок:

- Я бачу - біжить цей священик з дипломатом чорним і б'є його по голові силою. Я кажу, в чому справа? Тоді він ще раз підходить і ударяє його якоюсь сумкою по голові, і сильно штовхнув.

Панотець, на якого вказує викладач, та представники його єпархії ситуацію коментують неохоче й не на камеру. Мовляв, навіщо було ображати священнослужителя. Правоохоронці ще мають з'ясувати, чи справді представник духівництва бив професора і чи мав право збирати пожертви на будівництво храму за межами власної парафії, а саме - в середмісті.