Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 липня 2010, 10:20 Бійки та насильство
На Черкащині у кав'ярні київський суддя влаштував стрілянину
На Черкащині у кав'ярні київський суддя влаштував стрілянину

Cуддя Дарницького райсуду Києва стріляв у людину. Інцидент трапився в селі на Черкащині, де чиновник вихідними відпочивав із сім'єю. У кав'ярні виник конфлікт. Достеменно відомо тільки те, що киянин застосував бойового пістолета. Про мотив такого вчинку обидві сторони розповідають різне.

Зазвичай у цій кав'ярні тихо. Та вихідними тут лунали крики, і навіть звучали постріли. В результаті розбірок з місця забрали чоловіка з вогнепальними пораненнями. Міліціянти з'ясували: стріляв киянин. Резонансу цій справі додала його посада судді Дарницького райсуду столиці. За словами постраждалих, п'яний суддя вихвалявся своєю недоторканністю, а потім витяг зброю і розстріляв чоловіка. А потім ще й намагався зґвалтувати його знайому.

Ходіна, мешканка с. Бобриці:

- Я не встигла і голови піднять - він мене вдарив у губу. Каже, я щас покажу, як дівчат насилують. Я почала з ним боротися, скільки могла. Він мене кинув на підлогу, я упала. Він мене тягнув по асфальту. Наче п'яний був. Я людини не знаю, ну, наче п'яний був.

Журналісти "Свідка" зв'язалися з опальним суддею. У зустрічі він відмовив, позаяк лежить у лікарні зі струсом мозку. Телефоном розповів зовсім іншу історію. Каже, в кав'ярні справді сидів - разом із дружиною та її сестрою. Поруч - гучна компанія. Чоловіки лаялися. На зауваження Євгена ніхто не відреагував. Аби не слухати лайки, суддя з родичами вирішив піти.

Євген Вовк, суддя Дарницького району м. Києва:

- После того, как мы вышли, один из них сразу вышел за мной, и второй тоже, и, получается, направился ко мне, порвал рубашку и разбил голову каким-то предметом, потому что сразу залила кровь, я начал убегать. Убегая, я достал на ходу пистолет и предупредил, чтобы они остановились, но никто не остановился. Я сделал предупредительный выстрел, потом по ногам.

Поранений Олександр Куча перебуває в реанімації. Спілкуватися з ним медики забороняють. Родичі та знайомі демонструють одяг постраждалого. Кажуть, стріляли, принаймні, тричі.

Олександр Мельников, товариш постраждалого:

- Имеем мы два ранения пулевых входящих и выходящих - слева направо. По диагонали они прошли. Вот пулевое ранение на рубашке уже справа налево уже. По факту мы имеем три ранения входящих и два выходящих.

Тієї ночі не пив, переконує суддя. Тому тверезо оцінив загрозу своєму життю. А спробу зґвалтування називає нісенітницею. Не розуміє, як можна таке вчинити на очах у дружини та її сестри. Слова і дії Алли Ходіної називає підставою.

Євген Вовк, суддя Дарницького районного суду м. Києва:

- Одна подошла ко мне, ударила по ране, по голове, потом сняла трусы, начала с ними бегать и говорить, что тебе конец.

Поки що у цій справі звинувачують пораненого Олександра Кучу та його товариша. Їм інкримінують бешкет та напад на суддю. Усе з'ясує слідство. На його результати чекає й Вища рада юстиції, аби дати свою оцінку діям служителя Феміди.