Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 червня 2010, 12:28 Бійки та насильство
У Дніпропетровську розбійник поранив міліціонерів під час гонитви
У Дніпропетровську розбійник поранив міліціонерів під час гонитви

Такі сцени ліпше дивитися по телевізору: бандит, тікаючи від погоні, відстрілюється і влучає в людей - кров, галас. У Дніпропетровську так усе й було насправді, посеред білого дня, на залізничному вокзалі. Там чоловік спочатку вдарив незнайому жінку, а коли на її крики прибігли правоохоронці, вихопив пістолета й на ходу випустив із нього 7 куль.

"Не шкодуй живота свого!" 23-річний оперуповноважений, не роздумуючи, підставив його під пістолет злочинця. Уранці міліціянти перевіряли залізничний вокзал - шукали кишенярів, а натрапили на озброєного молодика.

В'ячеслав Онищенко, оперуповноважений Дніпропетровського МУ міліції:

- Мы услышали, как женщина кричит: "Помогите, вызывайте милицию!" Выбежали за киоск - стоит женщина, на голове платок белый красного цвета, кровь - не кровь, мокрый. "Что случилось? Мы - работники милиции". - "Вот, ударил меня по голове, чем - неизвестно".

У натовпі одразу розгледіли знервованого чоловіка. Посвідчення міліціянтів і наказ зупинитися розбишаки не переконали. Він кинувся навтьоки, вимахуючи пістолетом. Скористатися своєю зброєю в людному місці оперативники не могли. Тож переслідували злочинця, затуляючи перехожих власними тілами. За кілька хвилин один із правоохоронців утікача наздогнав, але скрутити не зміг.

Сергій Приходько, оперуповноважений Дніпропетровського МУ міліції:

- Я начал забирать пистолет. Началась борьба. С ног я его сбил, и он стреляет в меня в упор, расстояние маленькое было.

На підмогу колезі прискочили двоє інших міліціянтів, але також дістали від лиходія по кулі. На крики і стрілянину вже мчали і правоохоронці залізниці.

Олег Бобров, співробітник УМВС України на Придніпровській залізниці:

- В 13:30 я находился на рабочем месте в кабинете, услышали два выстрела, потом третий с пистолета, вышел из помещения, увидел, как незнакомый парень с оружием убегает от двух мужчин.

Олег стрільця і схопив. Спочатку розбишака намагався втекти в таксі, але водій такого пасажира везти відмовився. Розгублений злочинець поліз до маршрутки, і вже мало не поїхав - та правоохоронець витяг чолов'ягу з автобуса. Тієї ж миті прибув спецнаряд. Тікати було нікуди. Міліціянти кинулися рятувати поранених колег. Викликали швидку.

Станіслав Тилик, лікар:

- Один, 23 лет, был в тяжелом состоянии при поступлении - ранение в гастральной области, и два человека - были ранения в предплечье левое и правое бедро. Человек, который был ранен в гастральную область, мы его обследовали и прооперировали.

Життю міліціянтів уже нічого не загрожує. Медики обіцяють: незабаром правоохоронці стануть до роботи. Героями поранені себе не вважають, запевняють: до таких зустрічей зі злочинцями готові, але зізнаються, ліпше б їх не було.

Максим Чуб, помічник оперуповноваженого Дніпропетровського МУ міліції:

- Конечно, не хотелось бы такого больше, чтобы было мирное небо. Поэтому я считаю, что оружие нельзя разрешать всем подряд, а только тем, кто может им пользоваться и осознает для чего оно, для защиты или для нападения.

Яка зброя і для чого - нападник знав напевно. Слідчі з'ясували: він і сам у минулому правоохоронець. Утім, дозволу на пістолета не мав.

Павло Кононенко, керівник УМВС України на Придніпровській залізниці:

- Пистолет в прошлом году, с его слова, сначала говорил, приобрел у неизвестного на рынке в городе Харькове. Сейчас говорит, что нашел на рынке Барабашово. Пистолет газовый, переделанный под стрельбу резиновыми пулями или шариками.

Чому зі зброєю розгулював вокзалом і за що вдарив незнайому жінку - з'ясовують слідчі. Проти молодика вже порушили кримінальну справу за завдання тілесних ушкоджень міліціянтам. Правоохоронці кажуть: можуть порушити ще й за замах на вбивство. Тож з колишніми колегами чолов'язі сидіти довго, утім, тепер з іншого боку ґрат.