Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 червня 2010, 11:56 Бійки та насильство
У Луцьку мати ударами в живіт пошкодила своєму синові внутрішні органи
У Луцьку мати ударами в живіт пошкодила своєму синові внутрішні органи

Свого часу "гуманний" суд пожалкував неврівноважену жінку й дозволив їй виховувати сина - хворого на ДЦП. А вона довиховувалася до того, що дитину, якій лише 4, ледь врятували. 26-річна мати кілька разів з усієї сили ліктем у живіт ударила малюка й пошкодила внутрішні органи.

Затримана:

- Оці черевички я йому взула. Обидві ножки. Поставила його.

- Він плакав, не плакав?

- Плакав, був неспокійний. Якраз в той день він був дуже неспокійний. Я його поставила, ну, і плач його мене розражав, тож я його вдарила.

І попри стогін та крики Вадима, ще й у спецшколу відвела. Та відбути всі уроки дитині не судилося: її почало нудити, піднялася температура. Зарадити хлопчикові спробували в медпункті, а коли йому стало зовсім зле, подзвонили матері. Вона забрала сина додому, але заходилася не лікувати, а бити.

Ірина, затримана:

- Як приїхали додому, я поклала його в ліжечко. Думала, може що не те дала, може, пройде це. А воно не проходило: він все рвав-рвав. Я вдарила вже його рукою біля вуха. Тильною стороною долоні. Це був один удар.

Тільки близько 20-ї години, коли чотирирічний малюк уже був напівживий, мати викликала "швидку". Вадима одразу ж доправили в реанімацію, а вже за 10 хвилин - оперували.

Олег Тацюн, завідувач відділу Волинської дитячої лікарні:

- Розрив одного з органів черевної порожнини. Стан дитини по поступленні важкий був. Було проведено оперативне втручання, ліквідовано саму травму. Натепер дитина у нашому відділенні на лікуванні, в реанімації. Стан - важкий, стабільний. Є незначна позитивна динаміка. Але про подальші прогнози говорити рано.

Що дитину травмовано ударами в життєво важливі зони, медики одразу повідомили міліцію. Правоохоронці ж не зволікали: одразу почали спілкуватися з матір'ю хлопчика, цікавитися її способом життя.

Володимир Антонюк, старший слідчий Луцького МВ міліції:

- Матір не може впоратися із вихованням дитини. Вже зверталася служба у справах неповнолітніх до суду декілька років тому стосовно позбавлення батьківських прав, визнання її недієздатною, але суд на той час порахував, що вона може виховувати дитину. І це привело до того, що зараз сталося.

Нині охочу до штурханів тримають у луцькому СІЗО. Проти неї порушили кримінальну справу - умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень. І хоча жінка є єдиною годувальницею хворого сина, відповідальності їй не уникнути. Цього разу дитину в неї таки відберуть і лікуватимуть та утримуватимуть державним коштом. А матір-кривдницю, котра, до речі, на обліку у психлікарні, ізолюють, щонайменше, на три роки.