Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 червня 2010, 15:20 Бійки та насильство
Заступник мера Одеси Вахтангі Убірія влаштував бійку на звалищі
Заступник мера Одеси Вахтангі Убірія влаштував бійку на звалищі

У центрі подій - і міська влада Одеси. Щоправда, в іншому світлі. Заступник мера так запалився, що почав лаятися й кидатися в бійку. Він стріляв із пістолета у повітря, а журналістам погрожував розправою.

Конфлікт виник на сміттєзвалищі під Одесою. Майно комплексу суд передав опозиційним до влади підприємцям. Незгодні з такою ситуацією, на місце прибули заступники мера. Один із них, Вахтангі Убірія, у запалі взявся погрожувати охоронцям.

Вахтангі Убірія, заступник мера м. Одеси:

- Объект охранялся. Для того, чтобы его захватить, нападающие неоднократно угрожали применить оружие. Работникам коммунального предприятия, охране объекта и мне лично. В какой-то момент, чтобы образумить угрожающих мне рейдеров, привлечь внимание милиции, я выстрелил в воздух из пистолета, на который я имею все необходимые документы.

Та відкритим лишається питання: за що дісталося журналістам? Вони фіксували конфлікт на відеокамеру.

Проти некерованого віце-мера міліція порушила карну справу за розбишацтво. Тим часом, у телекомпанії, де працює постраждалий оператор, переконують: то не перший напад місцевих чиновників на знімальну групу.

Анатолій Балінов, генеральний директор ТРК "Град" (м. Одеса):

- Я скажу так: наш сотрудник достойно пережил эту ситуацию, но мы не оставим так этого дела. Мы настаиваем на открытии уголовного дела против Вахтанги Убирии не только по 171 статье, не только по препятствованию осуществления журналистской деятельности. Мы будем настаивать, чтобы против Вахтанги Убирии было возбуждено уголовное дело по статье "угроза убийства". Потому что именно это, как мы считаем, происходило по отношению к нашему сотруднику. Мы считаем, что существует факт угрозы убийства со стороны Вахтанги Убирии, мы будем настаивать на открытии уголовного дела по этой статье.

Між тим, скандал набирає обертів. Одіозний заступник мера на лікарняному. Міліція ж офіційних коментарів поки що не дає.