Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 травня 2010, 12:10 Бійки та насильство
У передмісті Львова ревнивець стріляв у жінку з рушниці
У передмісті Львова ревнивець стріляв у жінку з рушниці

Справжній бойовик - у передмісті Львова: перед очима перехожих чоловік стріляв у жінку. Куля пройшла наскрізь.

Бабця Надя поралася на городі, аж раптом почула стрілянину. Подумала, молодики полюють на качок. Та коли вийшла подивитися, зрозуміла: пора ховатися, стріляють по людях. На її очах односелець з обрізу цілився у жінку, яка сиділа в авті.

Надія, свідок:

- Куля летить через вікно, прострілює їй ліву руку, і з лівої руки пролітає через стекло. Вона падає з машини, він обійшов навкруг машини, подивився, що вона лежить - пішов туда, бігом на желізну дорогу.

Перелякані мешканці спочатку поховалися. Але коли жінка вибігла просити допомоги, оговтались. Пані Наталя згадує, сусіди ще до пострілів чули крики.

Наталя, мешканка с. Білогорщі:

- Один мужчина вийшов з машини і пішов за штрику. А тут почав бігти якийсь мужчина, і він кричав до тої жінки чи Лена, чи Іра, - я не знаю, бо тут не була. І він кричав до неї: "Втікай!" А той бігав навколо машини і кричав: "Відкривай!" А вона не відкривала, і він тоді стрілив.

Правоохоронці відразу знайшли злочинця - раніше судимого рецидивіста. Чому він вдарив прикладом рушниці по голові й стріляв у жінку, причини такі.

Олег Свистун, старший слідчий Залізничного райвідділу м. Львова:

- Пояснює це тим, що на ґрунті особистих відносин, які склалися між потерпілими, він скоїв цей особливо важкий злочин. Порушена кримінальна справа по замаху на вбивство.

Слідчі зізнаються, затриманий - людина специфічна, на контакт йде важко, свою провину визнає частково. Але впевнені, що його бурхлива поведінка пояснюється банальними ревнощами.

Олег Свистун, старший слідчий Залізничного райвідділу м. Львова:

- Особа має дуже багато судимостей. Навіть в умовах ізоляції в тюрмі на контакт з представниками влади не йшов. Так бачимо, характеристика у нього посередня - дуже багато років провів в місцях позбавлення волі.

Проти затриманого порушили кримінальну справу. Поранену жінку лікують. А люди в Білогорщі ще й досі побоюються виходити вечорами з домівок і згадують стрілянину, як страшний сон.

Євгенія Полікарпова, Михайло Заярнюк, Львів, НТН.