Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 травня 2010, 09:26 Бійки та насильство
У Сумській області міліціонери попередили вбивство цілої сім'ї
У Сумській області міліціонери попередили вбивство цілої сім'ї

Щасливий кінець страшної історії: на Сумщині міліціянти попередили вбивство родини. 26-річний молодик планував розжитися грошима місцевого підприємця. Його ж самого, дружину та маленьку донечку зарізати, як свідків. Озброєний і в масці, зловмисник прийшов до бізнесмена додому. Та щойно переступив поріг, опинився на підлозі. На нього вже чекали бійці спецпідрозділу "Сокіл".

Надар, мешканець м. Охтирки:

- Руки в наручниках, пистолет на спину, и вот так лежит, и сумка, и вот так лежит. В маске, маска не снята.

Озброєного незнайомця у масці пан Надар побачив, повернувшись додому з роботи. А спершу здивувався, коли працівники УБОЗу запропонували влаштувати в його будинку засідку.

Надар, мешканець м. Охтирки:

- Они решили меня охранять, я об этом даже не знал. А потом рассказывают: "Хотят на тебя напасть в связи с ограблением". Ну, мне как-то, знаешь... Что меня грабить?

На гроші пана Надара спокусився його 26-річний знайомий. Бізнесмен-невдаха, він чимало заборгував.

Оперуповноважений УБОЗ ГУ МВС України в Сумській області:

- Вирішив вчинити напад на вказану особу, у якого, як злочинець був проінформований, малися депозитні вклади в банку, і він мав їх отримати.

Спершу правоохоронці дізналися: молодик, нібито, шукає людей, в яких можна купити пістолета. Перевірили інформацію - і викрили увесь задум.

Вадим Теличко, в. о. керівника відділу УБОЗ ГУ МВС України в Сумській області:

- Планував проникнути в помешкання громадянина, зв'язати всю сім'ю, заволодіти грошовими коштами. Планував вбити всю сім'ю для того, щоб потерпілий в подальшому не видав його працівникам міліції. Він боявся, що потерпілий його впізнає за голосом.

Оперуповноважений УБОЗ ГУ МВС України в Сумській області:

- Виготовив маску з прорізями для очей, хомути були пластмасові, для зв'язування рук своїх жертв, загострений ніж і пістолет.

Три доби бійці спецпідрозділу "Сокіл" чергували у бізнесмена вдома. Зрештою, коли господар поїхав, залишивши в будинку дружину з 12-річною донькою, нападник з'явився.

Лиходієві світить пожиттєве ув'язнення. А підприємець обіцяє все життя відзначати день порятунку як найбільше родинне свято.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.