Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 квітня 2010, 12:15 Бійки та насильство
На Черкащині двоє чоловіків збили з велосипеда й обікрали жінку
На Черкащині двоє чоловіків збили з велосипеда й обікрали жінку

Постраждала - в лікарні, кривдники - на волі. Двоє молодиків із Чекащини скривдили жінку, що їхала велосипедом. Та впала і поламала ноги. А хлопці, замість допомогти, позривали з бідолахи золоті прикраси.

О пів на шосту ранку Валентина Петрівна, як завжди, їхала велосипедом на базар. Аж раптом жінка почула, як її хтось наздоганяє. Озирнувшись у сутінках, побачила дві чоловічі постаті. З переляку поїхала швидше.

Валентина Петрівна, постраждала:

- І буквально секунди - і удар в спину, а я ж на велосипеді, і я падаю. Я тільки впала і об бордюру виском ударилася, і зразу поняла, що він хоче з мене зірвать сережки. Я ж стала одбиваться, бо у мене ж нога, ужасна боль така.

З пораненої жертви молодики зірвали кульчики, золотий ланцюжок і дременули. А жінка тим часом намагалася піднятися, але ноги її були переламані.

Валентина Петрівна, постраждала:

- Я минут 15 благала про допомогу "Люди, допоможіть, люди, допоможіть!" Коли вже наші сусіди їхали, - вони орендують двір, свиней ріжуть, - батько з сином, білою галью, вже вони мене, вони вже проїхали, але я так кричала, так благала про допомогу.

Сусіди викликали швидку та міліцію. Жінку одразу відвезли до лікарні й того ж дня прооперували. А правоохоронці, тим часом, затримали нападників. Один з них виявився двадцятип'ятирічним сусідою постраждалої. Хлопець виріс у жінки на очах. Тому довго не могла второпати, як він на таке зважився.

Костянтин Соколенко, оперуповноважений СКР Черкаського РВ ГУ МВС України:

- Даний злочин молодими людьми був спланований зарані. Вони знали, що в цей час місцева жителька прямує на базар, знали, що також в неї при собі маються золоті прикраси. На даному місці був скоєний цей злочин.

Міліція молодиків затримала. А от суд - відпустив.

Ольга Крилова, слідчий Черкаського РВ ГУМВС України в Черкаській області:

- Черкаським райвідділом зібрано доказову базу, після чого звернено з поданням до Черкаського районного суду про обрання запобіжного заходу тримання під вартою. Але в суді винесено постанову про обрання запобіжного заходу, не пов’язані з триманням під вартою.

Селяни постанові дивуються. Де це бачено, щоб жертва лежала в лікарні, а злочинці спокійно розгулювали вулицями.

Микола, сусід постраждалої:

- Ні, його раз наказать, він тоді за ум візметься, понімаєте?

- А як ви думаєте, чи правильно це, що суд відпустив цих хлопців, і вони зараз ходять собі спокійно?

- Ні, я думаю, це не справедливо. Я знаю так: заслужив - візьми і своє одбудь.

Валентина Петрівна тепер у розпачі. Кілька місяців - постільний режим, потім тривалий термін реабілітації. Поратися по господарству не зможе, а отже й заробляти гроші. За що житиме й лікуватиметься, жінка не знає.

Марина Борисполець, Наталя Таран, НТН.