Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 квітня 2010, 09:10 Бійки та насильство
На Черкащині молода родина пережила годину тортур і пограбування
На Черкащині молода родина пережила годину тортур і пограбування

Били по голові, скручували дротами, різали ножем. Годину тортур пережила родина селища Білозір’я, що на Черкащині. Четвірка розбійників удерлася до будинку приватних підприємців і вимагала гроші. Подружжя ж погодилося віддати все цінне, щойно злочинці пригрозили розправитися з п’ятирічним сином.

Речі розкидані, на підлозі засоби нещодавнього катування: праска, скоч, кабелі. Це - останні знімки будинку молодої сім’ї. Після розбійного нападу до рідної оселі вони ні ногою.

Олена, постраждала:

- Мне кошмары снятся, боюсь, даже мы оттуда уехали. Я сказала, что я там жить после всего этого не буду. Сейчас у бабушки живем на квартире.

Олена пригадує: того вечора, як завжди, спокійно відпочивали. За мить родинний затишок змінило жахіття. Загавкав пес, погасло світло, до помешкання вдерлися четверо в масках.

Олена, постраждала:

- Я мужа разбудила. Пока муж очнулся, его уже по голове. Я за креслом спряталась.

За хвилину всіх мешканців будинку зв’язали: господаря, дружину, їхнього п’ятирічного сина й помічницю. Розбійники вимагали грошей. Були переконані: в підприємців їх повно. Для страху кілька разів різонули спину чоловіка ножем.

Станіслав Видра, керівник Черкаського РВ міліції:

- Хазяїн довгий час сопротивлявся, потім застосували катування до жінки, погрожували вбивством дитини. Останній здався, не витримав тортур, сказав, де готівка. Забрали готівку, техніку, побутову техніку і скрилися в невідомому напрямку.

Нападників шукали 20 днів. Зрештою, міліціянти натрапили на слід злочинців: двоє подалися на Кіровоградщину, двоє - на Миколаївщину. Награбоване поділили й потроху збували. Схопили грабіжників, коли вони готувалися до чергового розбою. Правоохоронці припускають, що на карбі затриманих чимало кривавих нападів.

Станіслав Видра, керівник РВ міліції м. Черкас:

- Всі відбували покарання в різних містах України за такі ж самі розбійні напади. Зараз проводяться слідчо-оперативні дії і встановлюється їх причетність до скоєння раніше скоєних злочинів.

До вже звичного життя у в’язниці готуються нападники; до нового, невідомого - постраждалі. Будинок пограбоване подружжя продає. Де мешкатиме далі, поки не вирішило, утім, знає напевне: в майбутній оселі двері будуть замкнені завжди.

Інна Дудченко, Наталя Таран, Черкаська область, НТН.