Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 квітня 2010, 09:04 Бійки та насильство
Мешканка Сумщини двічі дала відсіч вуличним грабіжникам
Мешканка Сумщини двічі дала відсіч вуличним грабіжникам

Дівоча сміливість: 23-річна дівчина відстояла своє в боротьбі з трьома злочинцями. Мешканка Сумщини двічі дала відсіч вуличним грабіжникам. Її секрет - у наступному сюжеті.

Вже четвертий рік Наталка поповнює чужі мобільні рахунки. Коли один з постійних клієнтів прийшов за карткою й завів дружню бесіду, дівчина зраділа. Поки теревенили, підбіг невідомий й вихопив у продавчині сумку. Там лежали 3 тисяч гривень та картки - ще на десяток тисяч.

Наталя Воропаєва, постраждала:

- Я ж бежала, не останавливаясь ни на секунду. Я кричала громко: "Помогите!" Здесь я переживала за деньги, что мне прийдется их потом отрабатывать, стоять и работать, бесплатно. И так день в день стоишь на холоде.

Грабіжника повалили двоє перехожих, сумку забрали, але злочинця не втримали. Під шумок зник й знайомий Наталі. Як з’ясувалося, 33-річний чоловік сам і спланував злочин. Але потребував спільника, якого б дівчина не знала в обличчя.

Затриманий:

- А кого сейчас в наше время можно уговаривать? Или нужно? Сейчас все быстро делается, каждый согласен на это все.

Юрій Цуканов, старший оперуповноважений Конотопського МВ міліції:

- Виконавець пограбування був неодноразово засуджений за тяжкі злочини, тобто, за крадіжки з проникненням і за пограбування. Замовник був раніше судимий по зґвалтуванню.

Невдача розуму не додала. Грабіжники вирішили не зупинятися, доки не отримають Наталчині гроші.

Юрій Цуканов, старший оперуповноважений Конотопського МВ міліції:

- Так як їм не вдалося реалізувати свій злочинний намір перший раз, вони знайшли третього зловмисника, теж неодноразово раніше судимого рецидивіста і запропонували йому повторно здійснити напад на громадянку.

Наступного вечора молода жінка вела доньку з дитсадка додому. В під’їзді на неї чекав 58-річний рецидивіст.

Наталя Воропаєва, постраждала:

- У меня был газовый баллон в кармане, после первого случившегося. Но когда держишь в одной руке сумку, в другой ребенка, не могу ни то, ни то отпустить. Он меня начал бить головой об стенку. И все время повторял: "Я пришел, отдай сумку!"

Але вона не віддала. З усіх сил тримала сумку, доки нападника не наполохала сусідка - жінка якраз надумала винести сміття. Наталка ж ще й встигла роздивитися грабіжника. І невдовзі кримінальну трійцю затримали.

Затриманий:

- А как бы Вы поступили, если бы у Вас было трое детей и жена? Ее ж никто не хотел убивать. Просто забрать. Украсть.

Молода продавчиня встояла проти трьох злочинців. Затримані зізнаються: такого впертого опору за своє багате кримінальне життя не зустрічали.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.