Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 березня 2010, 11:06 Бійки та насильство
На поріг одного з київських нічних клубів підклали бомбу
На поріг одного з київських нічних клубів підклали бомбу

Надзвичайна подія в Києві. Біля одного з нічних клубів знайшли саморобну бомбу. Хто підклав пекельну машинку мало не на поріг розважального закладу - з'ясовує слідство. Цікавився цим питанням і Андрій Герко.

Першим підозрілий предмет помітив один з охоронців нічного клубу. Вранці він перевіряв прилеглу територію й побачив перемотане проводами картонне паковання.

Представник охоронної служби:

- Обнаружили вот здесь. Из-под кефира была пачка. Там таймер стоял и провода. Сразу была поставлена охрана по всему периметру, чтобы не было похода посторонних граждан.

Ємність була вщерть заповнена білим порошком, електронний таймер відраховував час у зворотному напрямку. До нульової позначки залишалося вісім хвилин. Охоронці зателефонували в міліцію.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ МВС України у м. Києві:

- Діяти треба було миттєво. Вибухотехніки одягли спеціальну форму і використали водяний снаряд. Водою вистрілили в цей пристрій.

Пролунав вибух. Ударна хвиля розбила вітрини розважального закладу і позривала металеві букви з вивіски. Ніхто з людей не постраждав.

Володимир Поліщук, керівник прес-служби ГУ МВС України у м. Києві:

- Речовину, яка розірвалася, привезли сюди, в Науково-дослідний центр. Робиться зараз дослідження цієї речовини. Можливо, це окис оцту був. В тротиловому еквіваленті це могло бути близько 100 год тротилу.

Хто приніс вибухівку до нічного клубу - загадка. Керівництво розважального закладу спілкуватися з журналістами відмовилось. Місцева охорона запевняє: вранці біля приміщення  підозрілих не було. Імовірно, пристрій підклали вночі. Правоохоронці ж припускають, що лихочинці хотіли зірвати виступ американського реп-гурту.

Володимир Поліщук, керівниквідділу ГУ МВС України у м. Києві:

- У нас є інформація, що сьогодні о 19 годині там мав відбутися концерт однієї з іноземних реп-груп. Представники правих сил кажуть, що ці люди є расистами, і закликають до насильства відносно білих людей.

Андрій Герко, Олександр Кругликов, НТН.