Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 березня 2010, 14:40 Бійки та насильство
Псевдоправоохоронці обстріляли підприємця у власному джипі
Псевдоправоохоронці обстріляли підприємця у власному джипі

Стрілянина в Черкасах. Відбувалася вона опівдні в самісінькому середмісті. Гурт чоловіків назвався працівниками столичної міліції, що приїхали за місцевим наркоторгівцем. Та в операції щось пішло не так: підозрюваний розтрощив три іномарки й утік на своєму джипі. Невідомі правоохоронці зібрали гільзи й нишком зникли з місця пригоди. Кілька днів по тому втікач заговорив із пресою.

Тиждень у підпіллі. Бізнесмен Сергій Гук офіційно хоча й не в розшуку, але переховується, немов справжній злочинець. 16 березня, серед білого дня, на очах у численних свідків чоловіка намагалися затримати троє невідомих. Коли не вийшло, обстріляли.

Сергій Гук, постраждалий:

- Я включаю передачу. Один кричит: "Вылази!". Один рукояткой бьет в стекло с этой стороны, другой бьет тоже рукояткой. Я поднимаю руки, сидя в машине: "Всё, всё - сдаюсь". Включаю передачу и начинаю ехать прямо в арку. Три выстрела. В лобовое стекло. Я услышал хлопки, и полетело стекло мне в лицо.

Сергію пощастило: сидів у машині, двері заблоковані. Розтрощивши 3 іномарки, дві з яких належали нападникам, чоловікові  вдалося втекти. Хоча й стріляли в Сергія з травматичної зброї, його практично новий джип нагадує сито. Дві кулі так і залишилися в салоні авта.

Сергій Гук, постраждалий:

- Вот она - девятый калибр. То, что я слышал и то, что я ощутил на себе. Раз, два, три, четыре и два - когда я сдавал назад. Семь хлопков я слышал.

Нині чоловік переховується. Мобільні вимкнув, у людних місцях не з'являється. На зустріч з нами приїхав інкогніто. Каже, нападників не знає. Чого від нього хотіли, не здогадується. Інцидент стався близько дванадцятої дня у дворі багатоповерхівки. Свідки розповідають: невідомі діяли відкрито й зухвало.

Оксана Бабич, свідок:

- Я на кухні займалася домашніми справами, почула постріли пітард. Спочатку був сильний гуркіт, а потім постріли пітард. Дитина заплакала. Я виглянула у вікно і побачила, як чоловіки стріляли. Відбувалася метушня, біготня.

Ашот Устян, свідок:

- Когда я уже пришел с гаража, то я увидел, что они тут лазили, и что-то искали. Ну, как я понял, они собирали гильзы. Ну, потому, чтоб после стрельбы гильз здесь не было.

За кілька годин у багатьох інтернет-ЗМІ з'явилися повідомлення про стрілянину в Черкасах. У них йшлося про спецоперацію столичних міліціянтів з затримання наркоторговця. Василь, сусіда Сергія Гука, бачив цю операцію.

Василь, сусід:

- Жену перепугали мне с ребенком. Вбежали с пистолетами Макарова. Один разряжал пистолет прямо у меня в квартире. Ворвались в квартиру они втроем, предъявили удостоверения МВД киевского. Хотя доказывали, что они Черкасские, после чего предъявили решение суда на обыск квартиры, выписанное не на мою фамилию. Полтора часа просидели у меня в квартире.

Увесь цей гармидер був зафіксований як ДТП, кажуть у Черкаському управлінні ДАІ. І запевняють, ніяких посвідчень правоохоронців власники постраждалих авт не показували.

Володимир Ліщенко, керівник сектору УДАІ в Черкаській області:

- Виїздом нашої групи було встановлено, що було пошкоджено 3 автомобілі: "Тойота", "Шкода", та "Кіа". Але винуватець пригоди, зі слів учасників власників цих автівок, винуватець пригоди зник. Всі власники постраждалих автівок - фізичні особи.

Але й на цьому пригоди не закінчилися. Того ж дня проти вечора дружина Сергія повернулася з роботи. На дверях їхньої квартири  її чекав змістовний текст. Кому належить цей літературний твір, і гадки не має.

Ганна Кравченко, дружина постраждалого:

- Шестнадцатого числа я пришла с работы и увидела вот эту вот надпись. Я предполагаю, я не могу утверждать. Вот этой вот побелкой, пальцем, наверное.

Надзвичайна пригода із стріляниною у людному місці, ДТП, гонитвою та втікачем. І жодних дій з боку черкаських міліціянтів. У них інші проблеми - начальника управління міняють.

Наталя Таран, керівник сектору ГУ МВС України в Черкаській області:

- Значит, у меня никакой информации нет. Это не черкасская милиция. Завтра у нас представление нового начальника, и каждый занимается своими делами.

Сергій Гук написав заяву до прокуратури та міліції. Чоловік боїться за своє та життя рідних, тому листується з правоохоронцями через довірену особу.

Станіслав Кухарчук, Олександр Таран, Черкаси, НТН.