Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 березня 2010, 14:02 Бійки та насильство
17-річний хлопець перерізав горлянку власнику комп'ютерного магазину
17-річний хлопець перерізав горлянку власнику комп'ютерного магазину

Надзвичайна пригода - в центрі Обухова: перехожі вжахнулися, коли побачили закривавленого чоловіка. Він вискочив із павільйону з перерізаним горлом і впав на землю. Кому перейшов дорогу продавець комп'ютерних дрібниць - знає Олександр Дем'янчук.

Близько десятої ранку з дверей цієї крамнички вискочив закривавлений чоловік. Самовидці побачили його і заголосили. Першими вибігли працівники банку.

Наталя Дмитрук, керівниця банківського відділку:

- Лежить буквально в двух метрах від нашого банку. До нього кинулися люди. Він біг до нас по допомогу.

У постраждалого з горла текла кров, він не міг говорити. Та банкіри упізнали свого клієнта. То був Святослав, власник комп'ютерної крамниці навпроти.

Наталя Дмитрук, керівниця банківського відділку:

- Вийшов наш керівник служби безпеки, він стояв над ним і питав, чи знає, хто це зробив. Він попросив листок паперу, ручку. Ми сподівалися, що він вкаже на кривдника, а він написав телефон дружини. Людина стікала кров’ю, але думала про родину.

До приїзду швидкої пораненому надавали допомогу провізори з розташованої поряд аптеки.

Петро Ушатенко, завідувач відділу Обухівської лікарні:

- Зрелище не для слабонервних: горло перерезали от уха до уха. Звідси свистить на спині дві дирки. Одне - в ділянку серця, одне нижче. Легеня не дихає.

Поки медики витягали Святослава з того світу, міліціянти шукали злочинця і з'ясовували обставини різанини.

Сергій Левченко, заступник керівник Обухівського РВ міліції:

- В магазин увійшов невідомий, наніс два удари у спину і різану рану горла, після чого з місця події зник. Підозрюваний заволодів грошовими коштами та картками мобільного зв’язку на 4 тисячі гривень.

Злодій не залишив жодних слідів. Слідчі шукали бодай якусь зачіпку, аж тут допомогли лікарі: врешті відволодали постраждалого, і він назвав ім'я нападника. Комп’ютерника намагався вбити його ж клієнт, якому той недавно під’єднав Інтернет. Сімнадцятирічний мешканець Козина навіть не виправдовувався. Навпаки, смакував деталями. Каже: хотів із шиком відсвяткувати своє повноліття, та бракувало грошей.

Сергій Левченко, заступник керівник Обухівського РВ міліції:

- Злочин був спланований, підозрюваний неодноразово навідувався на місце майбутнього злочину, тобто, до магазину. Аналізував обстановку з’ясовував кількість покупців, клієнтів, з’ясовував, в яку пору краще здійснити напад.

У результаті свій День народження хлопчина зустрів у СІЗО. Подарунок - кримінальна відповідальність у вигляді 15-ти років в'язниці. Тим часом, його жертва поступово оклигує. Медики називають Святослава щасливчиком.

Петро Ушатенко, завідувач відділення Обухівсбкої лікарні:

- Родився в сорочці, тому що всі три дірки - були усі смертельні.

Олександр Дем'янчук, Дмитро Денисов, НТН.