Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 березня 2010, 11:09 Бійки та насильство
У Києві зловмисникам не вдалося отримати викуп за викрадену дівчину
У Києві зловмисникам не вдалося отримати викуп за викрадену дівчину

Справжня голлівудська історія розігралася в Києві. Дівчину серед білого дня взяли в заручники. Але вже надвечір кримінальна історія отримала своє завершення.

Вона вийшла від своєї подруги, а що було далі - описує кількома словами.

Постраждала:

- Незнайомі люди посадили в машину, повезли в невідомому напрямку, провезли до незнайомих людей, які вимагали за моє життя кошти.

Отакий Голлівуд - в одному з київських і зовсім не центральних районів. За заручницю злочинці вимагали більше ста тисяч доларів. Коли зрозуміли, що сума нереально висока, з кожною годиною її зменшували.

Постраждала:

- Спочатку була одна сума, потім інша, і сказали, що якщо я хочу бути жива, то щоб я на вечір виплатила гроші.

Зійшлися на вісімдесяти шести тисячах зелених. У кого взяти такі гроші? Спочатку заручниця телефонувала знайомому: думала, що в нього є. А той уже звернувся до міліції.

Едуард Свінціцький, заступник керівника управління ГУБОЗ МВС України:

- Всі злочинці прекрасно розуміють, що родичі заручників звертаються до нас, і тут уже іде гра - хто кого перехитрить, а злочинці готуються до цього ретельно, вони планують, а ми нічого не знаємо. Нам потрібно прораховувати по два, три, чи по п'ять кроків уперед.

Права на помилку правоохоронці не використали. Спочатку передали обіцяні гроші, а коли вже заручницю відпустили…

Едуард Свінціцький, заступник керівника управління ГУБОЗ МВС України:

- Повідомлення прийшло зранку, а заручницю звільнили о п'ятій годині, тому, я вважаю, спрацювали ми добре.

Збагачуватися прийшли одразу п'ятеро злочинців. Усіх їх пов'язали за лічені хвилини: навіть зойкнути не встигли, згадують міліціянти. Поки викрадачі, вже в кайданках, аналізували свої помилки, міліціянти перераховували віддані за викуп гроші.

Проти злочинців, що не додивлялися до кінця фільми про заручників, уже порушили карну справу. Міліціянти констатують: перехитрити їх не вдавалося ще жодному злочинцеві, що заручника брав. А громадянам нагадують: якщо і сталася така біда, одразу звертайтеся до міліції.

Борис Сачалко, Олександр Мироненко, НТН.