Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 березня 2010, 09:51 Бійки та насильство
У Полтаві батько мало не до смерті побив двомісячну доньку
У Полтаві батько мало не до смерті побив двомісячну доньку

Розтрощив голову й кістки. Так у Полтаві 38-річний чоловік відреагував на плач своєї двомісячної доньки. Коли дружина залишала рідних вдома самих, чоловік потайки частенько накривав немовля подушкою, аби не чути криків. Та чергового разу не стримався й накинувся на крихітку з кулаками.

Відкрита черепна травма, перелам шийного хребця й плечової кістки, забиття головного мозку, дихальна недостатність, гематоми обличчя. У такому стані двомісячну Олександру привезли до лікарні.

Микола Рева, заввідділу Полтавської міської дитячої лікарні:

- Ребенок к нам поступил в крайне тяжелом состоянии. Сразу же после поступления ребенок был переведен на аппаратное дыхание, были выполнены все необходимые исследования, как инструментальные, так и лабораторные.

Побите немовля медикам передала мати. Розповідає: дівчинку залишила вдома на батька на кілька годин. Поїхала в місто у справах із дворічним сином. Коли зайшли на подвір'я, одразу відчула недобре.

Жанна, мати дівчинки:

- Коли повернулася, зустріла чоловіка у дворі, він стояв курив. Я спитала у нього, як Санечка? Він мовчав, нічого не казав. Коли зайшли у хату, він сказав: "Мабуть, убив".

Немовля з припухлою посинілою головою лежало на ліжку й майже не дихало. Лише притуливши рідну крихітку до серця, жінка відчула, що дівчинка же жива.

Жанна, мати дівчинки:

- Я хотіла побігти зразу, визвать скорую, він мене не випускав, сказав: "Я сидіти не буду".

Мати щосили відштовхнула чоловіка й побігла по допомогу. Коли до будинку під’їхала швидка, батька вже й слід запав. Та за кілька годин його схопили.

Володимир Пасічко, помічник керівника Київського РВ міліції м. Полтава:

- Під час надання показів відразу після затримання чоловік багато плакав, він говорив, що щиро розкаюється в тому, що зробив. Свою втечу з дому відразу після побиття дитини він пояснив тим, що хотів поїхати до своєї матері, позичити у неї грошей, купити горілку, напитися та повіситися.

На горілку просив гроші чи для втечі - з’ясовуватимуть слідчі. Не на користь батька свідчить і старший син. Каже, крихітну сестричку ледь на той світ не спровадив і раніше, скаженів щоразу, коли чув її плач.

Максим, брат дівчинки:

- Я прийшов з технікума домой. Зайшов в дім, побачив, як моя сестричка Саша була накрита подушкой. Я підійшов до батька, кажу: "Що случілось?" Він каже: "Я накрив спеціально, щоби не плакала".

Плач - єдиний спосіб спілкування для немовляти. Знайти спільну мову з батьком маленькій Олександрі не вдалося. Чи зможе дитинка вимовити бодай слово, невідомо. Зараз вона у стані глибокої коми: чи видужає після кулаків тата, медики не знають.

Інна Дудченко, Олександр Петрушко, Полтава, НТН.