Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 березня 2010, 10:32 Бійки та насильство
Міліціонер під час затримання мало не отримав ножем у серце
Міліціонер під час затримання мало не отримав ножем у серце

Під час затримки злочинця можна чекати всього. Інтуїція та досвід врятували оперативника з Макіївки від неминучої загибелі. Правоохоронець встиг підставити руку під зустрічний удар ножа. Лезо було спрямоване в серце. Кілька тижнів у лікарні - і знову на роботу. А от грабіжник вирушить до тюрми.

Кошти на наркотики закінчилися. З такою проблемою 26-річний молодик зайшов до знайомої. Зачинив жінку у ванній, домівку обчистив. Цінностей знайшов аж на 800 гривень.

Ігор Грачов, керівник сектора Центральноміського РВ міліції м. Макіївки:

- Задержать подозреваемого по горячим следам не представлялось возможным, так как он не имел конкретного места жительства. Дружеские связи нам были практически неизвестны, так как вел образ жизни, склонный к бродяжничеству.

Грабіжника шукали півроку. Затримали, коли прийшов до своїх батьків.

Оперуповноважений Центральноміського РВ міліції м. Макіївки:

- Дверь открылась, я увидел в темноте стоящего парня передо мной. Мы с сотрудниками подошли к двери, я стал в дверном проеме. Стою, общаюсь с ним, говорю: "Давай без глупостей, выходи спокойно". Левой рукой нащупал выключатель, нажимаю. После чего данный парень резко бросился на меня с ножом, попытался нанести удар в грудь - я подставил руку.

Саме рука врятувала міліціянтові життя. Якби не закрився, ніж дістав би серця. Тепер свої дії затриманий пояснює переляком.

Затриманий:

- Вы ждали прихода правоохранителей? Вы знали, что вы в розыске?

- То, что в розыске не знал, но то, что могли искать, догадывался.

- А раньше были проблемы с законом?

- Да.

- Что совершали?

- Квартирная кража.

- Мы знаем, что вы оказали сопротивление: зачем и почему?

- Не знаю, спонтанно получилось.

Нині наркоман і крадій, а в минулому боксер і борець, під вартою. За звичку не зважати на закон та розмахувати ножем на нього чекає в'язниця. За ґрати злодія відправлять років на сім.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН.