Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 березня 2010, 08:55 Бійки та насильство
У Ромнах здійснено низку розбійних нападів на пенсіонерів
У Ромнах здійснено низку розбійних нападів на пенсіонерів

Жили-були три бабусі. В містечку Ромнах, на Сумщині, велося їм тихо й мирно. Аж раптом удерлися молодці в масках. Після тих гостин одна старенька мертва, інша - в синцях, ще одна - перелякана.

Катерина Богатирьова, постраждала:

- Оце в мене цим були руки зв’язані, отак. Рот зав’язаний. Мені 76 год, я з поля не вилажу. Отам сиділа, ноги зв’язані, а він сказав: "А козел дійшов?" – "Та харчить, кров’ю стік…" Скільки отут крові було!

До Катерини Сергіївни та її чоловіка вночі вдерлися двоє в масках. Стареньких зв’язали й віддубасили. Бабці навіть розбили на голові вазона.

Василь Лях, постраждалий:

- "Где деньги? Где деньги?!" Кажу: "Які деньги?!" Ну, гроші були в гардеробі, забрав. Тисячі - я на операцію собірався, глазом не бачу...

Вони плачуть щоразу, коли згадують, уночі майже не сплять. Сусідське подружжя також пограбували - жінці похилого віку нападники в масках ще й погрожували ножем. До наступної, 70-річної бабусі, грабіжники завітали вже втрьох.

Олександр Ковган, слідчий ГУ МВС України в Сумській області:

- Між собою вони розподілили ролі. Один із злочинців перебував на порозі, спостерігав за оточуючою обстановкою, а дві особи заштовхали бабушку в хату, там її зв’язували, били, душили.

Наймолодшому нападникові - 20, приятелі на кілька років старші. Знаються, бо живуть в одному районі.

Олександр Ковган, слідчий ГУ МВС України в Сумській області:

- Один із злочинців мав травму ноги, погано пересувався. І щоб вчасно втекти з місця події, щоб потерпілі не могли викликати міліцію, зв’язували потерпілих.

Затриманий:

- Я не знаю, руками він душив, чи, може, тряпкою якоюсь горло давив... Темно... Я чув тільки, як вона хрипить, задихається, кислород закінчується... Він кричить: "Що, її убить, чи що?"

Не вбили, за кілька годин зв’язана бабуся сконала сама. Парубки тоді пропивали знайдені у старенької 20 гривень.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН.