Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2010, 08:55 Бійки та насильство
18-річний хлопець вчинив стрілянину на Чернігівщині
18-річний хлопець вчинив стрілянину на Чернігівщині

Стрілянина на Чернігівщині. Здійняв її 18-річний хлопчина: цілив не аби в кого, а в наряд міліції. Парубок надудлився горілки і почав бешкетувати.

Вісімнадцятирічний Андрій добряче хильнув, і невдовзі його потягло на подвиги. Коли під гарячу руку потрапила мати, в хід пішла сокира. З брудною лайкою синок ганяв босу жінку навколо хати , аж поки сусіди не викликали міліцію. Та тільки-но до двору підкотив "воронок", як очманілий парубок зачинився в будинку, дістав із сейфа вітчимову рушницю та відкрив вогонь по стражах порядку.

Євген Ружелович, оперативний співробітник Городнянського РВ міліції:

- Мы не ожидали этого, конечно, мы ехали на семейный скандал. Что делать? Водитель сразу выбежал на улицу и спрятался за машиной, а я, следователь и участковый направились за сарай за домом и перекрыли две стороны улицы.

Оперативники пригрозили розбишаці відкрити вогонь. У відповідь - кілька пострілів у бік міліційної машини.

Євген Ружелович, оперативний співробітник Городнянського РВ міліції:

- Я увидел, что выстрел попал как раз в забор, за которым стояла наша машина служебная, а за ней находился водитель. Слава Богу, никто не пострадал.

На постріли вибіг сусіда, колишній співробітник міліції. Чоловік добре знав Андрія, а хлопець з дитинства побоювався та поважав його.

Леонід Лавренко, мешканець м. Городні:

- Я давай з ним розмовлять: "Андрію, прекращай," - і давай до нього іти. Кажу, ти бачиш, що люди кругом ходять. Не хватало, щоб ти тут когось на вулиці пристрелив.

Після розмови з сусідою молодик трохи заспокоївся й припинив стрілянину.

Леонід Лавренко, мешканець м. Городні:

- Договорились до того, що він винен якісь гроші комусь . Кажу, давай мати тобі дасть гроші, а я тебе проведу, і тебе ніхто не троне. Він узяв у матері сто доларів - і давай виходить з коридору.

Стрільця тут-таки скрутили й доправили в СІЗО. Як очумався, почав гірко каятись. Однак правоохоронці крокодиловим сльозам віри не ймуть.

Роман Лутченко, перший заступник керівника Городнянського РВ міліції:

- Он неоднократно привлекался к уголовной ответственности. В прошлом году дважды: за кражу перфоратора и разбойное нападение на дедушку. Дедушка ехал на конике домой, он подсел к нему прокататься. Потом ударил деда бутылкой по голове, сбросил с воза и поехал дальше кататься.

Озброєний напад на співробітників міліції вкупі з минулими подвигами може потягнути на сім років в’язниці.

Андрій Герко, Ігор Молчанов, НТН.