Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 лютого 2010, 13:37 Бійки та насильство
Двоє чоловіків напали на дідуся та вкрали пачку цигарок і цукор
Двоє чоловіків напали на дідуся та вкрали пачку цигарок і цукор

Щонайменше, сім років у тюрмі проведуть молодики, які вкрали у діда пачку цигарок та п’ять кілограмів цукру. Отримали б менше, якби під час пограбування не лупцювали жертву мало не до смерті.

Леонтій Георгійович прокинувся вночі від шуму в сусідній кімнаті. А вже за мить троє чоловіків увірвалися до нього.

Леонтій Ванзуряк, постраждалий:

- Хлопці, не бийте мене, не вбивайте! Я грошей не маю! А один з них каже: "Неправда! Ти гроші маєш, получив вчора пенсію". А я кажу їм, що не получив.

Нападники сподівалися розжитися на гроші, щоб продовжити дудліж - пиячити почали напередодні ввечері. Злочинці не повірили пенсіонерові, й почали його катувати.

В’ячеслав Хабайло, керівник сектора УМВС України в Чернівецькій області:

- Почали бити його по голові, вимагаючи при цьому гроші. Чоловік рукою схопив за ножа, який тримав один з нападників і порізав собі руку.

Коштів у старенького дійсно не було, то ж лиходії почали виносити з хати все, що потрапляло на очі.

Леонтій Ванзуряк, постраждалий:

- Узяли 5 кілограм цукру, взяли часи такі маленькі і часи наручні. І пачку цигарок.

Коли бандити втекли, пенсіонер покликав на допомогу. Сусіди викликали міліцію і та затримала трьох односельців дідуся. Двоє з них - брати - вже побували за ґратами. Зокрема, старший вісім років сидів за крадіжки.

В’ячеслав Хабайло, керівник сектора УМВС України в Чернівецькій області:

- Що стосується молодшого брата, то у 1990 році він скоїв вбивство, після якого був відправлений у тюрму. А там він скоїв ще одне вбивство, і загалом, він вийшов на волю лише у 2007 році.

Місцеві говорять: дідова хата не єдина, на яку напали розбійники. Селян вони тероризували не вперше. Тож правоохоронці встановлюють причетність затриманих до інших злочинів.

Оксана Денисюк, Андрій Соколовський, Чернівці, НТН.