Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 лютого 2010, 10:23 Бійки та насильство
У Києві правоохоронець у відставці затримав розбійника
У Києві правоохоронець у відставці затримав розбійника

Колишніх правоохоронців не буває. Киянин, міліціонер на пенсії на автобусній зупинці затримав грабіжника. Молодик і його поплічник напали на водія маршрутки. Били при десятку людей, і ніхто навіть не намагався завадити.

Бійку на автобусній зупинці міліціонер у відставці Олександр Наумов помітив здалеку. У натовпі дізнався, що двоє молодиків дубасять водія маршрутки. Розбороняти ніхто не хотів.

Олександр Наумов, мешканець м. Києва:

- Судя по его лицу, отпор он дал маленький, потому что избит он был сильно. Тут, у банкомата, люди брали деньги, проходили мужчины, молодые люди, которые фиксировали все это на мобильные телефоны.

За плечима - 30 років роботи в міліції. Тож спокійно спостерігати, чи пройти повз чоловікові не дозволило сумління. Олександр Вікторович назвався правоохоронцем і наказав нападникам зупинитися. Та вони кинулися тікати. Попри поважний вік, міліціонер у відставці наздогнав одного з молодиків. Спробував затримати.

Олександр Наумов, мешканець м. Києва:

- Я ему приказал остановиться - он махнул рукой, мол, иди ты отсюда. Я предупредил, что буду стрелять, сделал предупредительный выстрел. Когда он начал делать телодвижения, сделал выстрел в его направление. Все равно он не собирался останавливаться. Вот на этом месте я его завалил лицом вниз и сел ему на спину.

Стріляв із травматичного пістолета. Влучив молодикові в ногу. Притримати нападника допоміг перехожий. Відвели спритника в салон маршрутки. Там його вже й схопили правоохоронці.

Наталя Сторожик, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Зараз він перебуває в райвідділку міліції, спілкується зі слідчими. Вирішується питання про порушення кримінальної справи, це грабунок, яка передбачає до 6 років позбавлення волі.

Одному з нападників, все-таки, вдалося втекти. Він прихопив із собою награбоване - 700 гривень.

Тарас Білаш, Кирило Коротких. НТН.