Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 лютого 2010, 13:05 Бійки та насильство
На Чернігівщині 30-річний наркоман влаштував стрілянину
На Чернігівщині 30-річний наркоман влаштував стрілянину

Резонансна стрілянина на Чернігівщині. 30-річний наркоман з обрізу мисливської рушниці вистрілив у сусіда, погрожував убити сільського голову, а по тому ще й обстріляв оперативну групу. Чим усе закінчилося - в сюжеті Андрія Герка.

Все сталося через давній конфлікт чоловіка з місцевим дільничним. Міліціонер колись перешкоджав йому вирощувати коноплі. Наркоман вирішив при нагоді помститися: для цього змайстрував обріз і власноруч виготовив набої. Замість дробу місцевий Кулібін використав порубані цвяхи.

Олег Жерняк, перший заступник керівника Ріпкинського РВ міліції:

- Даний обріз він виготовив рік тому зі старенької мисливської рушниці, яка не була зареєстрована у органах внутрішніх справ, кустарним способом. Він набої теж виготовляв сам, і на запитання, як ти це робив, сказав: навіть дитина знає, як виготовляються набої.

Після чергового косяка месник вирушив на справу. Засідку влаштував просто біля будинку дільничного. Коли набридло чекати, подався у центр села. Під гарячу руку йому потрапили сусіда, а потім сільський голова.

Олександр, постраждалий:

- Я только подошел к остановке, он достал, навел и щелкнул. Получилась осечка. Я остался возле остановки, а он помчался туда.

Сільський голова викликав міліцію. Оперативники знайшли чолов’ягу біля будинку правоохоронця. Той із засідки вже готувався стріляти. Як побачив людей у формі, відкрив вогонь, але не влучив.

Олег Жерняк, перший заступник керівника Ріпкинського РВ міліції:

- Обріз був одноствольний, потребувало часу, щоб перезарядити даний пристрій для стрільби. Затримали його, вилучили обріз, вилучили набої і стріляну гільзу. При затриманні людина вела себе неадекватно. У нього візуально було видно, що він знаходиться у стані наркотичного оп'яніння чи алкогольного.

Нині наркоман у СІЗО. Проти нього порушать одразу дві кримінальні справи: за створення загрози життю людей та замах на вбивство міліціонера.

Андрій Герко, Сергій Бриль, НТН.