Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 лютого 2010, 11:04 Бійки та насильство
В Одесі здійснено замах на урядника
В Одесі здійснено замах на урядника

Одеського урядника підірвали дорогою на роботу. За однією з версій, стосунки з постраждалим з'ясовують через бізнес: чоловік контролює майже всю сферу ритуальних послуг міста. Вибуховий пристрій зловмисники встановили поряд із відділом міліції.

Потужний вибух пролунав о дев'ятій ранку. Мешканці будинку на вулиці Грецькій налякані не на жарт. Шибки вікон з боку подвір'я повилітали. Сліди шроту всюди.

Євгенія Павлова, мешканка будинку:

- Удар был такой страшной силы, что мы думали, что землетрясение или АГВ взорвалось. Все зашаталось, звон по всему двору. А когда спускались вниз, увидели: стекла везде повылетали, лопнули все стекла у меня, а внизу повылетали. Ну конечно, очень страшно было.

Саме в цей час до свого офісу намагався пройти директор Микола Пеструєв. Службовий вхід до бюро ритуальних послуг пролягає під аркою, десь у ній і заклали вибухівку.

Євгенія Павлова, мешканка будинку:

- Он находился рядом, я говорила с заместителем директора, и в него попали осколки. Ему повредило лицо, руку, и его на скорой увезли в больницу.

Міліція вже порушила карну справу: замах на вбивство. Каже, вибухівки, закладеної під аркою, було грамів 200.

Тетяна Хмельницька, керівник відділу МУ міліції м. Одеси:

- Взрывотехниками было установлено, что, действительно, во дворе указанного дома в арке с правой стороны сработало самодельное взрывное устройство, прикрепленное к силовому кабелю.

50-ирічний постраждалий у госпіталі. Біля палати вартують правоохоронці та друзі. Журналістам нічого не пояснюють.

Медсестра:

- Наш руководитель оперирует, операция продолжается. Больше никто не хочет ничего. Вот мы никого не пускаем. А заведующий отделением находится на операции.

Попередньо відомо: здоров'ю постраждалого нічого не загрожує. Міліція розшукує зловмисників. Замах на вбивство пов'язують із професійною діяльністю чоловіка. А в місті вже подейкують про переділ бізнесу ритуальних послуг. У стилі 90-х.

З Одеси - Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.