Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 січня 2010, 10:42 Бійки та насильство
Депутат Харківської райради побився з правоохоронцями
Депутат Харківської райради побився з правоохоронцями

До відділку міліції, а потім до лікарні потрапив депутат Харківської райради. Правоохоронці стверджують: обранець побив дільничних інспекторів, яких викликали його сусіди. Бо сім’я аж надто гучно святкувала Водохреща. Депутат каже, нікого не чіпав. Сам став жертвою нападу.

Через невеликий маєток в елітному районі Харкова депутат уже кілька років свариться й судиться з сусідами, своїми родичами. Ділянка ласа: сотка тут коштує не одну тисячу доларів. Сусіди розповідають, що поводиться сім'я агресивно. Того вечора, відсвяткувавши Водохреща, навіть сокиру у вікно кинули.

Зоя Турчина, свідок:

- Шашлыки здесь жарили и, конечно, пили спиртное. А в 17:00 стук страшный в дверь с угрозами. Мы, конечно, не открываем. Через некоторое время после этого слышим - полетели окна наши. Топором в окно бросили. Разбили окно и чуть не попали в голову этим топором моему племяннику.

Люди викликали міліцію. На дільничних, що прибули, депутат і його син накинулися з кулаками.

Зоя Турчина, свідок:

- Били милиционеров, и ногами топтали.

Правоохоронці були змушені застосувати газові балончики й кайданки.

Сергій Денисенко, керівник Київського РВ міліції м. Харкова:

- Під час спроби міліціонерів приборкати громадян, які вчинили сварку, останні почали лаяти дільничних грубою нецензурною лайкою, та нанесли їм декілька ударів руками та ногами в обличчя та по тулубу, чим спричинили тілесні ушкодження дільничним інспекторам міліції. По відношенню до нападаючих були застосовані спецзасоби.

Сам депутат нині в лікарні. Розповісти власну версію подій він згоден, тільки медики до нього не пускають. Кажуть, інтерв’ю зашкодить лікуванню. Під час телефонної розмови Ігор Уманець запевняє: усе було не так, як стверджують міліціонери. Били його, а не він.

Ігор Уманець, депутат Харківської райради, телефоном із лікарні:

- Вдруг - открывает дверь, внутрь заходит участковый. Старший лейтенант Зарко. И ни с того, ни с сего - матом-перематом на меня. Дверь была открыта, сзади него стоял его напарник. Он к нему поворачивается и говорит: "Ну, тогда что? Будем хватать". Сразу, ни с того, ни с сего, мне баллончиком в лицо двинули. Потом вытащили меня на улицу, кинули на снег.

Пацієнта лікарі обіцяють виписати за кілька днів. Не чекаючи одужання, депутат поскаржився на міліцію у прокуратуру. Його заяву там об’єднали з протоколом затримання від райвідділку. Обидві скарги занесли до однієї справи.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харків, НТН.