Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 грудня 2009, 10:28 Бійки та насильство
На Чернігівщині депутат з дружиною відбився від озброєних грабіжників
На Чернігівщині депутат з дружиною відбився від озброєних грабіжників

На Чернігівщині депутат обласної ради та його дружина відбили напад озброєних грабіжників. Зловмисники вдерлися до оселі народного обранця, щоб поживитися його майном. Натомість дістали стусанів і сокирою по голові.

Віктор Шкурко якраз повернувся з роботи й хотів було поставити своє авто в гараж. Не встиг чоловік відчинити металеві двері, як із темряви виринули двоє невідомих у масках.

Віктор Шкурко, постраждалий:

- Два електрошокера. Разів 10 вони мене вдарили електрошокером. Кажуть, не треба бути повним. А я кажу - треба. Це мене і спасло.

Поки один із нападників щосили намагався вирубити господаря, інший подався до будинку. На порозі його зустріла господиня, що вискочила на чоловікові крики.

Світлана Шкурко, постраждала:

- Он держал двумя руками пистолет. Я говорю: сними маску! Потянулась рукой. Он отпустил одной рукой пистолет, и я ударом выбила пистолет у него из рук.

Жінка зчепилася з нападником, обоє покотилися сторчма по підлозі. У цей час, попри численні удари струмом, депутат зумів звестися на ноги. Його кривдник такого не очікував і дременув, господар оселі кинувся рятувати дружину.

Віктор Шкурко, постраждалий:

- Беру сокиру і сюди. А він уже її в углу кончає. Хай він скаже "спасіба" їй. Кричала - не вбивай. Бо я працював лезом, а потім уже перевернув і обухом.

Результат сутички - перелом пальців і черепно-мізкова травма в господині та численні забиття в її чоловіка. Їхньому непроханому гостеві поталанило менше - йому проламали голову, зараз його оперують у обласній лікарні. Вилучені у зловмисника пневматичний пістолет, кайданки та скотч уже оформили як речові докази.

Микола Мисник, керівник відділу Коропського РВ міліції:

- Місцевий житель, який декілька років проживав у Коропі, але останній час проживає у м. Харкові. Інша особа встановлюється.

За скалічення злодія Вікторові Шкурку нічого не буде - депутат не перевищив необхідної оборони. Сам постраждалий тепер не розлучається зі зброєю, а днями почне ладнати у своїй оселі відеоохорону. Каже, береженого й Бог береже.

Андрій Герко, Сергій Бриль, НТН.