Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 грудня 2009, 10:41 Бійки та насильство
На львовського підприємця здійснено озброєний напад
На львовського підприємця здійснено озброєний напад

У Львові стріляли в підприємця. Бізнесмен живий, легке поранення. Він і його партнери переконані: це залякування з боку конкурентів. Міліція шукає нападників.

Близько сьомої ранку пан Василь вийшов зі свого під’їзду будинку. Біля брами помітив двох молодиків.

Василь Грабінський, постраждалий:

- Пройшовши метрів 15-20, я почув, що за мною біжать. Фактично, в мене в руках не було нічого, щоб могли там в мене відібрати. Я хотів повернутися, і коли я повертався, почув постріл і біль в руці.

Навздогін підприємцеві зловмисники зробили ще кілька пострілів, та не влучили. А щойно помітили перехожого із собакою - накивали п’ятами. Тим часом, поранений у плече підприємець кинувся до міліції. Згодом він потрапив і до лікарні.

Ігор Трутяк, лікар-хірург:

- Даний пацієнт, про я кого ви питаєте, поступив до нас в абсолютно задовільному стані із поверхневою непроникаючою раною вогнепального ґенезу.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській обл.:

- З якої зброї, поки що невідомо, стріляли. Поки що, відповідно, з місця події вилучена куля, гумова куля. Ймовірно, це був револьвер.

Пан Василь - один зі співзасновників невеличкої фірми, що імпортує в Україну вуглекислоту. Бізнесмен запевняє, що працює прозоро і не має жодних боргів. Натомість погрози чув уже не раз за 4 місяці роботи його підприємства.

Василь Грабінський, постраждалий:

- Попередження щоб ми не займалися цією діяльністю. Були погрози з боку наших конкурентів.

Підприємець і його партнери впевнені: стрілянину організували конкуренти. Хотіли залякати та усунути їх з ринку технічних газів.

Михайло Кузик, бізнес-партнер постраждалого:

- В галузі технічних газів вже був не один момент нападів на подібні компанії, такі, як наша. Було - спалювали автомобілі людям, були напади збройні, погрози по телефону.

А от правоохоронці не поспішають пов’язувати напад із бізнесовою діяльністю постраждалого. Вони порушили кримінальну справу за фактом розбишацтва.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській обл.:

- Якщо в подальшому слідстві виявиться, що це було не тільки хуліганство, а, там, замахом на вбивство, можлива подальша перекваліфікація.

За роки незалежності у Львові вбили дев’ятьох бізнесменів. Жодного винуватця правоохоронці не знайшли.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львів НТН.