Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 грудня 2009, 14:49 Бійки та насильство
Підліток побив битою двох дорослих чоловіків
Підліток побив битою двох дорослих чоловіків

У відповідь на зауваження хлопець відгамселив дерев'яною битою двох дорослих чоловіків. Постраждалі з проламаними головами опинилися в лікарні. Їхнього ж нападника захищає закон: навіть за тяжкі злочини підлітки, зазвичай, отримують м'якше покарання, ніж дорослі.

Нещастя сталося на автомобільній стоянці в гаражному кооперативі. Після ресторану Ілля повертався додому. Пішов до своєї автівки, забрати харчі, що лишилися після святкування. Зустрів двох підлітків. Усе почалося з образ: чоловік намагався втихомирити хлопців, що брутально лаялися в його бік. Натомість, дістав по голові. Та так, що опритомнів аж у лікарні.

Ілля Карагуца, постраждалий:

- Конфликт произошел в каком плане. Я его держал за куртку, он меня держал, то что со мной был сосед мой, отвел меня в сторону, и второй парень из тех двух, кто были в гараже, тоже того отвел в сторону. Ситуация, вроде, прояснилась. Потом, как мне уже Коля говорит, потому что я после этого не помню. Коля пошел вперед на выход, он пошел, я остался. Вроде бы, они попросили меня на пару слов. Я остался, и после этого я очутился уже в больнице.

Численних травм голови дістав і товариш постраждалого. Микола розповідає, як під час бійки намагався відтягти друга від незнайомого хлопця. Розбороняти прибігли й охоронці стоянки. Та нападники встигли завдати жорстоких ударів.

Микола Смоков, постраждалий:

- Я отошел где-то метров 20. И почувствовал удар по голове, за которым последовал еще один, еще один удар, пока меня не повалили с ног. А повалили с ног, после того как ударили по ногам. Я упал, еще был удар снизу. Потом выбежали охранники: "Что ж такое, зачем битой?" - а человека уже не было рядом.

У міліції показують закривавлену битку: таке саморобне знаряддя можна купити будь-де на ринку. Стражі порядку схильні до версії, що постраждалий сам провокував бійку: намагався перевиховати підлітка.

Тетяна Дерід, керівник слідчого відділу Малиновського РВ м. Одеси:

- Да, есть немного вина потерпевшего. Но это не давало право причинять телесные повреждения нашим подозреваемым. В настоящее время решается вопрос о применении мер об избрании меры пресечения.

Нападником виявився одеський одинадцятикласник. Неповнолітньому всього 16. Чому опівночі він опинився на території закритого гаражного кооперативу, та ще й з биткою в руках - незрозуміло. У вечірній школі, де навчається хлопець, про нього розповідати відмовляються. Мовляв, заборона від керівництва.

Володимир Миколайович, директор школи:

- Я людина публічна, да? От так, публічна. Наша школа - це державна установа. Я не можу так сказати, сам приймати такі подібні рішення, розумієте? Це вам треба звертатися до управління освіти.

Небагато про 16-річного парубка розповідають міліціянти. Кажуть, він із цілком пристойної родини. Поки триває розслідування, зловмисник - на підписці про невиїзд. На постраждалих від його рук чоловіків чекає тривале лікування.

Ілля Карагуца, постраждалий:

- На моем месте могла оказаться и женщина, и старик, и последствия могли быть хуже. Был бы удар немножко левее, в висок, могло быть все страшнее.

За тяжкі травми, завдані спеціально пристосованим знаряддям, закон передбачає позбавлення волі: від 3 до 7 років. З огляду на молодий вік нападника, суд може цей термін змінити.

З Одеси Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.