Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 травня 2016, 23:09 ДТП
Хронологія й наслідки жахливої ДТП в Молдові
Хронологія й наслідки жахливої ДТП в Молдові

Страшна аварія з українцями в Молдові. Неподалік Кишинева трагічно загинув наш 29-річний співвітчизник - родом із Запоріжжя. Його рідні вже вирушили на впізнання тіла. Що сталося на трасі і хто винен?

Це перші фото з місця жахливого зіткнення. Все сталося за 20 кілометрів від столиці Молдови. Вночі на сільській неосвітленій трасі лобом у лоба зіткнулися два позашляховика. Люди, які були свідками страшної ДТП, запевняють - швидкість була шаленою. Раптом почули скрегіт заліза по асфальту й гучний удар.

- Ймовірно, що один з водіїв спробував вийти на обгін, але не розрахував сил.

Свідок:

- Гадаю, про технічну несправність не йдеться. Гальмівний шлях доводить - вони намагалися зупинитися, втім, було пізно.

На місці загинув 29-річний водій - українець та подружжя з Молдови. Їхній неповнолітній син і ще троє наших співвітчизників - пасажири з обох машин - нині у лікарнях Кишинева.

Від удару машини перетворилися на брухт. Рятувальникам буквально довелося вирізати тіла загиблих з потрощених салонів. Слідчі поки не називають причин зіткнення й винуватця фатального маневру.

Дипломати вже повідомили родичів постраждалих про трагедію. Ось що Свідкові розповіли в Міністерстві закордонних справ України.

Євген Ігнатовський, керівник департаменту консульської служби МЗС України:

- Рідних постраждалих громадян України вже проінформовано про цей інцидент. Очікується, що вони прибудуть до Кишинева впродовж 18-19 травня. Стосовно особи загиблого: це був чоловік 1987-го року народження. Вони, за наявною інформацією, перебували в Молдові у справах. Тобто, в них була ділова мета поїздки.

У МЗС запевнили - сприятимуть у доправленні тіла загиблого українця на Батьківщину й нададуть необхідну допомогу травмованим. Особи учасників ДТП - посилаючись на закон про захист персональних даних - не розголошують.