Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 травня 2016, 00:04 ДТП
П'яний мажор скоїв у Чернівцях смертельне ДТП і досі на волі
П'яний мажор скоїв у Чернівцях смертельне ДТП і досі на волі

У Чернівцях під час прибирання міста загинув 60-річний чоловік. Його на шаленій швидкості збила іномарка. Чому ж водію Мерседеса правоохоронці не можуть оголосити підозру та затримати? Рідні та знайомі померлого хвилюються, що справу можуть зам'яти.

Микола Йосепчук 20 років працював у сміттєвій кампанії. Вони прибирають непотріб у місті. Тієї фатальної ночі саме заступив на зміну. Вивантажив сміття з контейнера, раптом пролунав страшний гуркіт. Чоловіка на шаленій швидкості збив Мерседес.

Віталій Бутра, керівник фірми:

- Це була їх перша точка, лише виїхали на прибирання міста, вони зупинились, виставили конус, ліхтарі. 

Після потужного зіткнення автомобіль влетів в електростовпа. Колеги збитого кинулися до Михайла.

Віталій Бутра, керівник фірми:

- Вони підбігли, але там з людини мало що залишилось, його рештки знаходили за 20 метрів від трупу.

Та водія ніхто не затримував. Правоохоронці повідомили: щодо смертельної ДТП перевіряють 21-річного чернівчанина, який нібито був за кермом батьківського автомобіля. Швидкість перевищив, але якою вона була і чи був водій напідпитку - не кажуть. Тому за браком доказів хлопця і не затримали.

Ігор Стахов, керівник відділу ГУ Національної поліції в Чернівецькій області:

- Особа не затримана, тому що з приводу обставин, які стверджував водій на місці пригоди, що я за кермом не був. В нього позиція, що він за кермом не був. Провели огляд автомобіля, взяли усі зразки і сліди, щоб оголосити особі про підозру, треба опиратись на докази, щоб оголосити їх у суді. Доказ - це експертиза.

Але ось свідки страшного зіткнення переконують - саме цей молодик був за кермом, ще й дуже п'яний.

Денис Крилов, свідок:

- То, что он выходил из-за руля, я точно видел, по-моему, было двое в машине. Я слышал, что он был достаточно пьяный за рулем. Где-то там отдыхали, и он пьяный потом решил погоняться.

Віталій Бутра, керівник фірми:

- Автомобіль рухався на шаленій швидкості, тормозного шляху там просто не було. Він, пролетівши чотири смуги, вдарившись об бордюр, відлетів знову чотири смуги і зніс стовп, зніс його на половину метра.

Тому рідні та друзі шістдесятирічного Михайла бояться, що справу можуть закрити.

Віталій Бутра, керівник фірми:

- Взагалі незрозуміло, що зараз відбувається. Свідчення різні, свідчення змінюються, вже є інформація, що хлопчина відмовляється від своєї провини, із якою прийшов.

Гавриїл Шурпін, сусід загиблого:

- Пора кінчати з цими мажорами, які заявляють, що нічого не бачили і вони там не були.

Та в поліції запевняють: з 21-річним молодиком зустрічаються щодня. І він переконує - тікати нікуди наміру не має. Тим часом Михайла вже поховали. Його рідні та друзі шоковані трагедією і переконують - зроблять усе, аби водія покарали.