Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 травня 2016, 20:51 ДТП
Друзі та рідні провели в останню путь загиблих гонщиків
Друзі та рідні провели в останню путь загиблих гонщиків

Сьогодні у столиці попрощалися з українськими гонщиками. Нагадаю, в ніч проти четвертого травня Тарас Колесник і Олексій Долот потрапили в жахливу ДТП. Їхній "Фольксваген Гольф" на шаленій швидкості врізався в опору мосту. Двоє чоловіків загинули на місті.

Назар Міліневич, кореспондент:

- Три дні минуло з моменту жахливої аварії на вулиці Саперно-Слобідській, де загинуло два українських автогонщики, зараз на це місце приносять квіти, запалюють свічки, аби вшанувати память хлопців.

Прощання з Тарасом Колесником та Олексієм Долотом відбулося на аеродромі Чайка. Рідні, друзі, колеги - всі вони не можуть зрозуміти, як могла статися така трагедія.

Олександр Лучинський, автогонщик:

- Ну это, люди спортмены, это дети. Какие могут быть слова, утрата просто сумасшедшая.  

Життєрадісний і завжди усміхнений - таким згадують 20-річного Олексія. Першого травня хлопець відсвяткував свій день народження. Після вечірки, де зібралися його партнери по команді, пообіцяли зустрітися під час чергових перегонів у Миколаєві 9 травня.

Борис, товариш загиблого:

- Останній рік ми дуже тісно спілкувались і були дуже, дуже близькими. На день народження ми спілкувалися, я вітав його з днем народження, і будували плани на цей місяць, у нас було заплановано декілька змагань.

І Олексій, і Тарас були професійними водіями. Дуже любили машини і швидкість. Куди поспішали того ранку - ані рідні, ані друзі не знають.

Олександр Фельдман, голова автомобільної федерації України:

- Мы знаем одно - что на скорости шестдесят километров машина не разбивается на уламки. А дальше чем больше, тем больше повреждений, поэтому нет смисла никого ни винить, ни обсуждать, надо сто процентов просто делать выводы. Если асы и профессионалы попадают в такие ситуации, то гражданские люди должны еще быть аккуратнее.
 
Карколомна аварія сталася о п'ятій ранку. Фольксваген на швидкості понад сто п'ятдесят кілометрів за годину врізався в естакаду мосту. Від удару машину розірвало на шматки. Саме перевищення швидкості зараз і є основною причиною ДТП.

Владислав  Антонов, свідок: 

- Кузов просто разорвало на части. Причем не просто на две части. Огромные детали находились на расстоянии 10, 20, 30 метров от места удара. Удар был нереальной силы. Я за многие годы съемки аварий первый раз видел такое, чтобы двигатель отлетел метров на 20 вверх.

Останнє коло на аеродромі Чайка - так по-автомобільному віддали шану Тарасу Колеснику і Олексію Долоту.

Олександр Салюк, автогонщик:

- Це сама велика трагедія у нас в автомобільному виді спорту, яка була за весь час, по крайній мірі, мого життя. Але щоб така подвійна втрата - це дуже велике горе для нас всіх.

Обох хлопців поховали в селі Петрівцях, що на Київщині. Їх завжди пам'ятатимуть життєрадісними й усміхненими.