Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 травня 2016, 21:35 ДТП
На столичній вулиці розбилися чемпіони з раллі
На столичній вулиці розбилися чемпіони з раллі

Назустріч смерті! У Києві на швидкості 200 кілометрів за годину розбилися чемпіони ралі-перегонів! Автомобіль розірвало на шмаття. Куди так поспішали хлопці?

На перший погляд, це - місце авіакатастрофи. Однак тут розбився автомобіль! Наслідки жахливої аварії вражають. Це видовище не для слабких духом.

Владислав Антонов, свідок:

- Кузов просто разорвало на части. Причем не просто на две части. Огромные детали находились на расстоянии 10, 20, 30 метров от места удара. Удар был нереальной силы. Я за многие годы съемки аварий первый раз видел такое, чтобы двигатель отлетел метров на 20 метров вверх. Упал на конструкцию путепровода. И все было забросано запчастями и вещами погибших.

Аварія сталася о п'ятій ранку. На шаленій швидкості Фольксваген рухався вулицею Саперно-Слобідською у напрямку Деміївки. На перетині із вулицею Кіквідзе машина врізалася в опору естакади.

Андрій Дем'яненко, полісмен:

- На мою думку, машина рухалася більше 150 км/год, тому що гальмівний шлях дуже великий. Це боковий юз.

Владислав Антонов, свідок:

- Был свидетель, женщина, которая видела автомобиль буквально за 2 секунды до аварии. Она видела момент удара, пыталась оказать помощь. Но увидела, что помощь оказывать уже некому. Она ехала километров 70-80, а Фольксваген обогнал ее, как стоячую.

Сімдесяти метрів гальмівного шляху виявилося замало для того, аби автівка зменшила швидкість. Машина спочатку зачепила бордюр, а потім вже боком влетіла у стовпа. Уламками засипало майже всю трасу. Рух дорогою було паралізовано майже до обіду.

Андрій Погорілий, кореспондент:

- Оглядаючи місце, де сталася смертельна аварія, важко залишатися спокійним. Адже тут досі є криваві калюжі крові. Повсюду розкидані дрібні уламки автомобіля, їх тисячі. Видніється бите скло. Є плями від моторного мастила, технічних рідин. А пообіді тут навіть почали з'являтися квіти. Рідні та близькі загиблих приїжджають, аби побачити місце, де обірвалося життя двох хлопців.

Більшість відмовлється спілкуватися із журналістами. Їхні обличчя сповнені болем, слізьми і відчаєм.

Олександр Музика, знайомий загиблих:

- Ми взнали про це з самого ранку. Тільки от приїхали. Рідним і близьким співчуття. Всьо... Звичайно, важко. Дуже важко. Шкода, що такі люди йдуть. Йдуть найкращі, знаєте, як говорять.

За фатальним збігом обставин, загиблі - досвідчені водії! Обидвоє - відомі ралійні гонщики, чемпіони України. Тарасу Колеснику було усього 32 роки. Олексій Долот - на десять років молодший. Саме він напередодні трагедії святкував свій день народження.

Олександр Музика, знайомий загиблих:

- Знаю, що веселі, порядні, добрі люди. Це такий комок радості, енергії завжди був на гонках.

У хлопців був чималий водійськи стаж. Вони не уявляли свого життя без перегонів, а також без друзів. Тарас та Олексій мали багато планів на майбутнє.

Ярослав, товариш загиблих:

- Весь сезон впереди. Подготовка, обсуждение, работа в этом плане кипела, была куча планов. Чемпионат Украины по ралли и по мини-ралли, оба планировали ехать. Алексей Долотов в роли пилота, а Тарас в роли штурмана, но не у Долота, а у другого пилота, но они были в одной команде.

Запам'ятають їх такими, що дуже любили життя та швидкість.