Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 квітня 2016, 21:55 ДТП
В Луцьку Мерседес зруйнував будинок
В Луцьку Мерседес зруйнував будинок

У Луцьку шалений Мерседес буквально зніс старий будинок! Родина, що цієї миті була вдома, лише дивом врятувалася. Але залишилася без даху над головою. Тим часом неадекватний водій - втік! Чи вдалося його знайти? Та чому історія може знову повторитися?
 
Світлана Гаврук, лучанка:

- В половину третьої почули сильний удар. Я-то подумала, що це літак летить спершу.

Вночі родина Гавруків прокинулася від страшного гуркоту. Їхній будинок наче злетів у повітря!

Наталя Гаврук, лучанка: 

- Прокинулися, не розуміємо, що робиться, мама вибігла перша в нічній сорочці, навіть не вдягаючись. А я виглянула у вікно і побачила, як від'їжджає червона машина, і за нею біжать двоє хлопців.

Виявилося, що в їхній будинок врізалася машина! А шумахер, що таке скоїв, зміг ще й на понівеченому траснпорті втекти з місця аварїі.

- Були завали повністю - всі стіни, все лежало тут. Холодильник стояв тут, відлетів аж туди.

Наталя з полегшенням зітхає, що в кімнаті, куди влетіла машина, ніхто не відпочивав! В сусідній же  була її маленька дитина! В зруйнованому приміщенні господарі знайшли лише номерний знак польської реєстрації. Автомобіль тієї ж ночі знайшли на одній із сусідніх вулиць. Хазяїн спочатку запевняв, що його машину вночі хтось викрав. І він не знає, що з нею сталося.

Ольга Бузулук, речник патрульної поліції Луцька:

- Дали йому кілька хвилин на роздуми, щоб зізнався - очевидно було, що він в'їхав в цей будинок. Він зізнався в цьому.

На горе-водія склали кілька адмінпротоколів. І він навіть погодився відшкодувати збитки та вже частково відновив стіну пошкодженого будинку. Але цього катастрофічно мало для нормального життя постраждалої родини. Ба більше - всередині небезпечно!

- Оця балка - вона лопнута, от бачите, під низом. Дах може навіть завалитися.

Відремонтувати самі оселю жінки не в змозі.

Наталія Гаврук, лучанка:

- Я на лікарняному, мама - на пенсії, і маленька дитина. Допомоги чекати немає від кого.

Між тим родина постійно потерпає від нахабної їзди неадекватних водіїв. Їхній будинок розташований близько до дороги. І за останні роки в нього врізалися тричі!

- Це дуже страшно. Спиш і дивишся одним оком, чи ще хтось тобі не в'їде.

У Луцькій міськраді наче готові допомогти родині, яка вже на межі розпачу. Чекають заяви від постраждалих. 

Тарас Яковлев, перший заступник Луцького міського голови:

- Це є приватна власність, і луцька міська рада, і виконавчий комітет при всьому бажанні не має права будувати і відбудовувати приватну власність, приватний житловий будинок. Звичайно, ми постараємося цій сім'ї, якщо в цьому дійсно є необхідність, допомогти.

Жінки, напевне, знають, що їм потрібно найперше - чимала й міцна огорожа, щоб черговий шумахер не влетів у їхнє вже і так напівзруйноване сімейне гніздечко.