Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 березня 2016, 22:55 ДТП
Вбивче зіткнення на Полтавщині
Вбивче зіткнення на Полтавщині

Масштабна аварія на Полтавщині. Там лоб у лоб зіткнулися маршрутка з пасажирами та вантажівка. Удар був настільки потужним, що від мікроавтобуса фактично нічого не залишилося! Загинуло восьмеро людей. Трьом вдалося вижити. Що з ними зараз? І чому сталося жахливе ДТП?

Ось ці уламки ще донедавна були Месередесом, який їхав із Луганська до Києва. В бусі було 11 людей. Та на трасі біля міста Лубни сталося жахіття. Водій мікроавтобуса виїхав на зустрічку, коли там рухався багатотонний ДАФ. І ось - зіткнення лоб у лоба й убивчий удар. Машини відкинуло одну від одної. Спринтер перетворився на купу залізяччя. Що з людьми? Ні у водія, ні у пасажирів із першого ряду бусу не було шансів вижити. Як і у шофера вантажівки - його тіло вирізали зі сплющеної кабіни. На місці трагедії працювали три бригади  швидкої і екіпаж медиків з АТО, який проїздив повз місця трагедії.

Олександр Лавренко, головний лікар центру екстренної медичної допомоги Полтавської області:

- Постраждало 12 осіб. Із них 5 людей отримали смертельні травми на місці. Однин потерпілий загинув по дорозі в лікарню. І дві людини ще загинули в реанімаційному відділенні. 

Четверо травмованих у тяжкому стані повезли до Лубенської лікарні. Серед них діти! Одному лише півтора рочки, іншому - чотирнадцять.

Олександр Лавренко, головний лікар центру екстренної медичної допомоги Полтавської області:

- Стан хворих і та медична допомога, яка на сьогодні надається постраждалим, дає можливість надіятися на те, що вони залишаться живими.

Чому і як сталася страшна трагедія, яка забрала 8 життів? Судячи з сили удару під час зіткнення, швидкість і мікроавтобуса, і вантажівки була чималою. Та деталі аварії ще з'ясовують слідчі. Відкрито кримінальне провадження.

Сергій Чиж, заступник начальника ГУ НП України у Полтавській області:

- За частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України...

Пояснити, чому водій мікроавтобуса, знехтувавши небезпекою, вискочив на зустрічку, ймовірно, зможуть пасажири, яким пощастило вижити.