Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 січня 2016, 23:07 ДТП
Мажора, винного в смертельній ДТП, запроторили за грати
Мажора, винного в смертельній ДТП, запроторили за грати

Мажорна ДТП у Києві - суд доправив Станіслава Толстошеєва за ґрати та встановив заставу. Юнак скоїв аварію у столиці неподалік станції метро Лівобережна 9 січня. Загинула літня жінка. Після ДТП молодика госпіталізували, а батьки переконували - хлопець має проблеми із серцем. Лікарі спершу були проти доправлення його до суду. Втім, напередодні ввечері Толстошеєву обрали запобіжний захід - два місяці під вартою або грошова застава! Чи була б справа, якби не резонанс?

22-річного Станіслава Толстошеєва нині знає чи не вся Україна. 9-го січня у Києві мажор своїм Мерседесом виїхав на тротуар та вбив жінку, що торгувала біля метро Лівобережної. Після резонансної ДТП хлопця терміново госпіталізували. Його батьки в один голос заявляли: у сина стався напад епілепсії, а ще він з дитинства має серцеві проблеми.

Олександр Аліфанов, адвокат водія:

- Часть во рту языка - она вся прокусана, и ему говорить тяжело из-за этого. А то, что говорят медики, то что он нуждается в обследовании, там будет и МРТ, и КТ проводиться. С тем, чтобы решить, есть ли заболевание эпилептическое.

Правоохоронці ж за кілька днів після кривавої аварії показали, як рухався автомобіль. Журналістам продемонстрували фрагмент зйомки камери спостереження, мовляв, перевищення швидкості не було.

- Це його траекторія руху, дивимся: призупинився, а потім почав набирати швидкість.

Хворий хлопець вів не зовсім здоровий спосіб життя. Судячи з фотографій, які він викладав у соцмережах - мажор то з цигаркою, то зі склянкою алкоголю в руках. Як же могло витримати такі навантаження хворе серце юнака? Цього тижня Толстошеєву оголосили підозру й обрали запобіжний захід. Однак у лікарні швидкої допомоги водія намагалися визнати нетранспортабельним, але потім змінили думку.

Анатолій Андросович, керівник відділу Національної поліції України:

- Лікарі на себе не взяли відповідальність щодо його транспортування. Нами призначена сьогодні комісійна судово-медична експертиза.

Попри свій нібито тяжкий стан, хлопець після аварії самостійно ходить на перекур та просить порадити хороший фільм.

- Пожалуйста, кто-нибудь, посоветуйте любой интересный захватывающий фильм... Любого жанра.

Попри переконання лікарів, що хворий хлопець нетранспортабельний, наприкінці тижня водія таки привезли до судової зали. Він вперше заговорив на камеру та пояснив, що саме відбулось у мить зіткнення.

Станіслав Толстошеєв, підозрюваний:

- У меня брали, насколько я знаю, анализы на наркотики и алкоголь в первый день, и они были отрицательные. Я ехал со своим другом, остановился, щоб упустить дорогу, а дальше потерял сознание. Со слов моего друга, у меня случился эпилептический припадок. Я ничего не могу сказать, я не врач, я, естественно, это сделал неумышленно и очень сожалею об этом всем.

Засідання проходило у закритому режимі. Після чотирьох годин судді вирішили запроторити Толстошеєва на два місяці за ґрати. Вийти може, якщо рідні внесуть 138 тисяч гривень застави.

- Ну я сделаю все, чтобы сын не сидел два месяца.

Нині хлопець у Лук'янівському СІЗО. За смертельну аварію йому загрожує до восьми років позбавлення волі.